CHP'li Pavey'in derdine bak!

CHP'li Pavey'in derdine bak!
Türkiye terör saldırıları ile sarsılırken, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, skandal bir soruya imza attı. CHP’li Pavey, Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından cevaplanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Öğrenci yurtlarının kız ve erkek olarak ayrılmasından rahatsız olan CHP’li Pavey, önergesinde yurtların ayrılmamasını istedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Edirnekapı ve Kadırga’daki karma yurtları kız ve erkek olarak ikiye ayrıldığını öğrendiğini belirten Pavey, gençlerin ayrımcılığa tabi tutulduğunu; kız ve erkekleri ayırmanın cinslerin sosyalleşmesini azaltacağını ileri sürdü.

“KIZ VE ERKEKLERİ NİYE AYIRIYORSUNUZ?”

Pavey, şu soruları yöneltti: “Kız ve erkek yurtlarının ayrılma talebi yurtta kalan öğrencilerden mi gelmiştir? Eğer yurtta kalan öğrencilerden geldi ise kaç öğrenci hangi tarihte yurtların ayrılması talebinde bulunmuştur? Talepler ve yerine getirilme tarihleri itibariyle son 5 yılda öğrencilerden gelen başka hangi talepleri yerine getirilmiştir? Kız ve erkek yurtlarının ayrılması işleminin gerekçeleri nelerdir? Yaşanan hangi yeni gelişmeler yurtların birlikte yer alması uygulamasından vazgeçilmesini gerektirmiştir?”

KARŞI CİNSLE SOSYALLEŞMESİ ENGELLENİYORMUŞ

Karma öğrenci yurtlarının ayrılması uygulamasının Bakanlığın bir politika değişikliği sebebiyle mi başladığını da soran Pavey, yapılan işlemlerin iptal edilmesini istedi: “Eğer böyle bir politika değişikliği söz konusu ise bu politika değişikliğinin gerekçeleri nedir? Başka hangi karma öğrenci yurtlarının hangi takvimle ayrılması planlanmaktadır? Karma yurtların ayrılması kararının, birbirini tanımadan yetişen cinslerin yetişkin olarak hayata atıldıklarında karşı cinsle sağlıklı sosyalleşmesini engelleyeceği gerçeği göz önüne bulundurularak karma yurtların ayrılması biçiminde gerçekleşen yeni uygulamanın gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?”

Hasan Tosun / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
67 Yorum