Uçan Kuş’un beyni Yahudi çıktı

Uçan Kuş’un beyni Yahudi çıktı
Şehit haberlerinin geldiği günlerde bile magazin haberlerini yayınlamaktan vazgeçmeyen Kanaltürk’ün Uçan Kuş programı, İpek Grubu’nun aile büyüğü Melek İpek’in inisiyatifiyle yayından kaldırıldı.

Programın “beyin ismi”nin ise Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil’in yetiştirdiği Salvo Kohen isimli bir Yahudi olduğu ortaya çıktı.

Kanaltürk TV’de yayınlanan, şehit haberlerinin geldiği günlerde bile yayınlarına son vermeyerek tepki toplayan magazin programı Uçan Kuş, İpek Grubu’nun aile büyüğü Melek İpek’in talimatıyla yayından kaldırıldı. Programın vitrindeki yapımcısı Can Tanrıyar iken asıl programın beyni olan ismin ise Salvo Kohen isimli bir Yahudi olduğu ortaya çıktı.

UĞUR DÜNDAR’LA YILMAZ ÖZDİL’İN YETİŞTİRMESİYMİŞ
Önceki gün itibarıyla yayınına son verilen Uçan Kuş magazin programı, kamuoyunda ilk Televole programını yapan kişi olarak bilinen Can Tanrıyar’ın yönetiminde olarak biliniyor. Programın genel içeriğini belirleyen isim ise aslında bir İstanbul Yahudisi olan Salvo Kohen’den başkası değil. Kohen; bir süre önce, Türkiye’de yaşayan Yahudiler’in yayın organı olan Şalom gazetesine verdiği röportajda, kartel medyasındaki kariyerini anlatmış, Uçan Kuş programındaki rolünü gözler önüne sermişti. Salvo Kohen’in anlattıklarına göre, ilk stajını Arena programında Uğur Dündar ve yardımcısı Yılmaz Özdil’in yanında yaptı. Kohen’in Uğur Dündar’ın yanında staj yapmasını Ulus Özel Musevi Lisesi “Türk Dili ve Edebiyatı Başkanı” Tülay Gürler sağladı.

“GİZLİ KAMERA ASİSTANI”YMIŞ!
Kohen, Dündar ve Özdil ikilisinin yanında Arena’nın pek çoğu medya skandalına dönüşen “gizli kamera çekimleri”yle ilgili bölümde çalıştı. Burada yaptığı görevi, “Gizli kamera asistanıydım” sözleriyle anlatan Salvo Kohen, daha sonra Uğur Dündar’ın Star TV’de Haber Grup Başkanlığı’na gelmesiyle birlikte bu kanalın haberlerinin hazırlanmasında görev aldı. Salvo Kohen, bu dönemdeki çalışmalarından duyduğu memnuniyeti, “Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil gibi efsane isimlerle çalışmak bir rüya gibiydi” sözleriyle açıklıyor.

FURKAN ALTINOK / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum