itü sözlük’te skandal üstüne skandal

itü sözlük’te skandal üstüne skandal
Efendimiz Resulullah’ın (S.A.V) sözde resim ve karikatürlerini yayınlamalarına tepki gösterdiğimiz “itü sözlük” adlı internet sitesinde, Habervaktim’e ağza alınmayacak küfürler edilmesi, İslam düşmanlığında bulundukları noktayı ortaya koydu.

İtü sözlük adlı sitede, şuan hayatta bulunmayan ateist müftü Turan Dursun’un sapkın çalışmalarından yararlanılarak oluşturulan bir çok İslam ve din karşıtı video ve animasyon da yayına konmuştu.

YAYINLARI HUKUKA AYKIRI DEĞİLMİŞ!

İtü sözlük, bu yayınlarına tepki içerikli haberlerimiz üzerine bir açıklama yaparak “itü sözlük'te yayınlanmakta olan şikayet konusu görseller hiçbir hakaret içeriği taşımayıp islam dininin çeşitli mezhepleri ve islam dışı kültürler tarafından üretilen yüceltici sanatsal tasvirlerdir. bu eserlere objektif biçimde yer verilmesi hukuka aykırı değildir” dedi. 

Açıklamada ayrıca “itü sözlük bir internet mecrası olarak hiçbir kesimi ve inancı bir diğerinden üstün veya aşağı görmez, yalnızca ve yalnızca türkiye cumhuriyeti kanunlarına bağlıdır” denilirken, sitede, İslam karşıtı çevrelerce Habervaktim’e yönelik sarf edilen çok ağır küfürler de yayına konuldu.

RESMEN PROVOKASYON

Bu resimlerin bulunduğu sayfaya binlerce kullanıcının tepkileri yağıyor. Vatandaşlar, internet üzerinden gerçekleştirilen bu çirkin saldırının, en az Danimarka'da yaşanan karikatür rezilliğinin gördüğü tepkiyi hak ettiğini belirterek, ‘İtüsözlük’ sitesinin, büyük bir provokasyona sebep olmadan, bir an evvel kapatılmasını istiyorlar.


“Resulullah'a çirkin saldırı” HABERİ İÇİN TIKLAYIN


“İTÜ'de 'itü' rahatsızlığı” HABERİ İÇİN TIKLAYIN

KİM BUNLAR

Bu arada, internet ortamlarında, milletin değerleriyle alay edilen site yöneticileri ile, İslam düşmanı azılı tiplerin çoğunluğunun gayrimüslimler ve bunların yanaşmalarından oluştuğu konuşuluyor.
SİTE YÖNETİMİNE ÖRNEK UYARI METNİ

Siteye Hz. Peygamber ve İslam'a yönelik hakaretlerinden ötürü tepki yağıyor. Siz de tepkinizi ortaya koymak için aşağıdaki örnek metinden yararlanabilirsiniz. 



Büyükdere Cad. No:171 Metrocity AVM 4B D:39-46S Şişli/İSTANBUL 
03/09/2012 tarihinde erişim sağlanan itusozluk adresinin Hz. Muhammed anahtar kelimesi girildiğinde; buradaki örnek linkte ve diğer bazı sekmelerinde de görüleceği üzere İslam peygamberi Hz. Muhammed hakkında çirkin, yakışıksız, gerçekle alakası olmayan ve ağır hakarete varan ifadeler yayımlanmakta ve bunun toplumda kin ve nefrete sebep olduğu düşünüldüğünden söz konusu yayın içeriği (Hz. Muhammed anahtar kelimesi girildiğinde) manevi değerlerimi çok ağır bir biçimde incitmektedir.

Bu husus başta Anayasa olmak üzere diğer mevzuatla koruma altına alınmış olan temel hak ve hürriyetlere saldırı niteliğinde olduğundan hukuka aykırıdır. Nitekim bu konuya ilişkin olarak yürürlüğe konulmuş olan 5651 sayılı Kanunun 9’ncu maddesinde;  
“İçeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı 
MADDE 9 – (1) İçerik nedeniyle hakları ihlâl edildiğini iddia eden kişi, yer sağlayıcısına, buna ulaşamaması halinde yer sağlayıcısına başvurarak kendisine ilişkin içeriğin yayından çıkarılmasını ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabı bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasını isteyebilir. İçerik veya yer sağlayıcı kendisine ulaştığı tarihten itibaren iki gün içinde, talebi yerine getirir. Bu süre zarfında talep yerine getirilmediği takdirde reddedilmiş sayılır. 
(2) Talebin reddedilmiş sayılması halinde, kişi onbeş gün içinde yerleşim yeri sulh ceza mahkemesine başvurarak, içeriğin yayından çıkarılmasına ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabın bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasına karar verilmesini isteyebilir. Sulh ceza hâkimi bu talebi üç gün içinde duruşma yapmaksızın karara bağlar. Sulh ceza hâkiminin kararına karşı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir. 
(3) Sulh ceza hâkiminin kesinleşen kararının, birinci fıkraya göre yapılan başvuruyu yerine getirmeyen içerik veya yer sağlayıcısına tebliğinden itibaren iki gün içinde içerik yayından çıkarılarak hazırlanan cevabın yayımlanmasına başlanır. 
(4) Sulh ceza hâkiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen sorumlu kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İçerik veya yer sağlayıcının tüzel kişi olması halinde, bu fıkra hükmü yayın sorumlusu hakkında uygulanır” şeklinde yer alan hükmün 1’fıkrasına istinaden söz konusu içeriğin tarafınıza tebliğ edildiği tarihten iki gün içerisinde yayından çıkarılarak; “Bu sayfada İslam peygamberi hakkında yayımlanan ifadeler gerçeğe aykırı olduğundan dolayı çıkarılmıştır, yayımlanan bu ifadelerden dolayı kamuoyundan özür diliyoruz.” biçimindeki ifadenin söz konusu linkte yayımlanmasını aksi halde söz konusu madde hükümlerine istinaden hakkınızda yasal başvuruda bulunacağımı bildiririm. 
Ad-Soyad: Tarih: İmza: 

DUYARLI VATANDAŞLAR DAVACI OLUYOR 
SİZ DE ŞİKAYETÇİ OLMAK İSTİYORSANIZ 
ÖRNEK METİN ŞÖYLE


………….. NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİNE
 
03/09/2012 tarihinde erişim sağlanan www.itusozluk.com adresinin Hz. Muhammed anahtar kelimesi girildiğinde; http://www.itusozluk.com/goster.php/hz+muhammed/sayfa/36 örnek linkinde ve diğer bazı sekmelerinde İslam peygamberi Hz. Muhammed hakkında çirkin, yakışıksız, gerçekle alakası olmayan ve ağır hakarete varan ifadeler yayımlanmakta ve bunun toplumda kin ve nefrete sebep olduğu görülerek bu içeriğin yayından kaldırılması için 07/09/2012 tarihinde yer sağlayıcısı olan ve site bilgileri Ek’te sunulan Radore Hosting Telk. Hizm. San. Tic. Ltd. Şti.’ne dilekçe ile başvurulmuş ancak 5651 sayılı Kanunun 9’uncu maddesinde belirtilen süre içerisinde söz konusu içerik yayından kaldırılmamıştır.

Bu kapsamda adı geçen linkte yer alan hususlar manevi değerlerimi incittiğinden temel hak ve hürriyetlerimin ihlal edildiğini düşündüğümden http://www.itusozluk.com link içeriğinin yayından çıkarılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim.

 

Ad-Soyad:

TCKimlikNo:

Tlf:     

Adres:

Tarih:

İmza:


Habervaktim.com




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum