Taraf kime hizmet ediyor

Taraf kime hizmet ediyor
PKK sözcülüğü yapan ve her gün hükümete söven Taraf gazetesi, devlet şirketlerinden aldığı reklamlar­la ayakta duruyor.

Başbakan’a yönelik ağza alınmayacak nitelemelerde bulunan ve bakana “Odun” di­yecek kadar hakaretlerini ileri götüren Taraf’ın kamu kurum ve kuruluşlarından aldığı reklamların top­lam reklam gelirleri içerisindeki yüksek payı dikkat çekiyor. Ülkenin bölünmesini savunan ve PKK’nın sözcüsü olduğu iddia edilen bir gazetenin, maddi olarak devlet kuruluşları tarafından da desteklenmesi şaşırtıyor.

15 Kasım 2007 tarihinde günlük olarak yayın hayatına başlayan Taraf gazetesi, yaklaşık 5 yıldır ortaya koyduğu yayın anlayışıyla ki­min tarafı olduğunu ortaya koydu. Halkın se­si olma iddiasıyla yola çıkan ancak kısa bir sü­re sonra sivil vatandaşları hedef alarak ma­sumları katleden terör örgütü PKK’nın sözcü­lüğüne soyunan Taraf gazetesi, tarafgirlik yap­mayı sürdürüyor. PKK örgütü lehine yazdığı yazılar nedeniyle yazı işleri müdürü ve yazar­ları hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan davalar açılan Taraf’ın; ka­dın, çocuk ve yaşlı demeden mazlum insanla­rı katleden PKK’lı teröristlere “Gerilla” diye­cek kadar tarafgirliğini ilerletmesi dikkat çeki­yor.

TARAF, TERÖR PROPAGANDASI YAPMAKTAN YARGILANDI

Taraf’ın, Türkiye’nin bölünmesine yönelik faaliyet gösteren örgüt lehine yayınları da dikkat çekiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’yle ilgili olarak sürekli “Kürdistan” tabirini kullanan gazete, ölen PKK’lı te­röristler için “gerilla” ifadesini kullanıyor ve PKK’lılarla şehit askerler ve polisleri aynı kefeye koyu­yor. Taraf’ta haftalık röportajları yayınlanan Neşe Düzel ise PKK’nın Avrupa sorumlularından Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal gibi isimlerle yaptığı röportajlarda adeta örgütün sözcülüğünü yapıyor. Söz ko­nusu röportajlarından dolayı Neşe Düzel ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adnan Demir; “ba­sın yoluyla silahlı terör örgütünün açıklamasını yayımlamak” suçundan yargılandı.

AHMET ALTAN DA BDP’LİLER GİBİ PKK’YA “TERÖR ÖRGÜTÜ” DEMİYOR

Milliyet gazetesi yazarı Çetin Altan’ın oğlu ve uzun süre Star gazetesinde yazarlık yapan Mehmet Al­tan’ın da kardeşi olan Ahmet Altan, Taraf gazetesinin kurucuları arasında bulunuyor ve şu anda gazete­nin Eş Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyor. Altan Taraf gazetesindeki köşesinde ise sürekli olarak terör örgütü PKK’yı öven yazılar yazmakla eleştiriliyor. PKK’ya “Terör örgütü” diyemeyen Ah­met Altan da “terör örgütü propagandası” yapmak suçlamasıyla İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Sav­cısı’na ifade vermişti.

ALTAN; ENSEST İLİŞKİYİ NORMAL GÖRÜYOR

Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gibi gazetelerde çalışan Ahmet Altan ahlaksızlığı ile tanınıyor. Altan, 1985 yılında aylık olarak yayınlanan “Kadınca” isimli bir derginin Eylül sayısına verdiği bir rö­portajda, “Ensest ilişkiyi onayladığını, hayvanlarla cinselliği normal karşıladığını ve bütün kadınlarda bir fahişe eğilimi olması gerektiğini” söyleyecek kadar küstahlaşmıştı.

PEKİ YASEMİN ÇONGAR KİM?

Yasemin Çongar, Ahmet Altan ile beraber Taraf gazetesinin kurucuları arasında yer aldı. Yazar Oray Eğin 2 Şubat 2010 tarihinde Akşam gazetesindeki köşesinde yazdığı yazısında, Yasemin Çongar’ın ev­lendiği Chris Mason’un, Amerika merkezi istihbarat birimi Central Intelligence Agency’de (CIA) çalıştı­ğını yazdı. Taraf gazetesinde, terör örgütünün aleyhine haber yapılmasına azla izin verilmezken, terör örgütüne eleştiri yönelten köşe yazarları ise ya sansüre uğradı ya da yazılarına son verilerek kapının önünü konuldu. Son olarak geçtiğimiz ay Yazar Orhan Miroğlu, gazeteden restleşerek ayrılanlar arasın­da yer aldı. Miroğlu, Taraf'tan ayrılmadan önce gönderdiği “Vur kendini dağlara!” başlıklı yazısında, Ta­raf’ın PKK’nın psikolojik harp senaryosuna bir takım haberler ve manşetlerle katkıda bulunduğunu yaz­dı. Miroğlu’nun yazısının bazı bölümleri Ahmet Altan tarafından kısaltılmak istendi ama daha sonrasın­da ise yazı yayınlanmadı.

TAYYAR: TARAFIN AKLI DAĞLARDA REHİN

Miroğlu 17 Eylül 2012 tarihinde Habertürk televizyonunda, Balçiçek İlter’e yaptığı açıklamada, Ah­met Altan’a bir mesaj attığını ve mesajında, “Bundan sonra PKK’nin kendi içindeki infazlarında senin de katkın olacak” dediğini söyledi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da 16 Ağustos 2012 ta­rihinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Taraf son dönemde, AK Parti düşmanlığını PKK sözcü­lüğüne dönüştürdü. Aklı dağda rehindir” diyerek gazetenin terör örgütüne yakınlığına dikkat çekti.

ÇAKIR: TARAF, NEREDEYSE PKK’NIN SÖZCÜSÜ KONUMUNA GELDİ

Taraf’ta 3 yıl köşe yazarlığı yapan Elif Çakır, 6 Eylül’de Star’daki köşesinde yazdığı “Sen utanabilir mi­sin Ahmet Altan!” başlıklı yazısında, Taraf’ın neredeyse PKK’nın sözcüsü konumuna geldiğini söyledi.

HÜKÜMETLE KAVGALI AMA KAMU REKLAMLARINDAN BESLENİYOR

Bir yandan hükümetle kavgalı görüntüsü vermeye çalışan Taraf, diğer yandan ise kamu kuruluşların­dan reklam almayı ihmal etmiyor. PKK sözcülüğü yapan ve her gün hükümete söven Taraf gazetesi, ka­mu kurum ve kuruluşlarından aldığı reklamlarla ayakta duruyor. Taraf’ın kamu kurum ve kuruluşların­dan aldığı reklamların toplam reklam gelirleri içerisindeki yüksek payı dikkat çekiyor. Gazetenin Eş Ge­nel Yönetmeni Ahmet Altan’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer kabine üyeleri hakkında yazdı­ğı ağır hakaretler mahkemeye taşındı. Altan’ın “Erdoğan ve kof kabadayılık”, “Devlet yardakçılığı ve ah­lak” ve “Alaturkalık” başlıklı köşe yazıları başta olmak üzere bir çok yayını hakkında gazeteye ve yazar­larına tazminat davaları açıldı.
Ahmet Altan, 1 Mayıs 2012 tarihindeki “Tek kişilik millet” başlıklı yazısında, Erdoğan hakkında, “çap­sız”, “despot” ve “sahtekar” gibi hakaret içeren ifadeler kullandı.

BAŞKA BİR GAZETE BAKANA “ODUN” DESE NE OLURDU?

Taraf’ın hükümet üyelerine yönelik yaptığı en ağır yayınlardan birisi ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şa­hin’e yönelik oldu. Özel bir televizyon kanalında Uludere ile ilgili sözleri üzerine Bakan Şahin’in fotoğra­fı yerine “odun” fotoğrafını kullanan gazete, ilgili fotoğrafın altında “temsili resim” diyerek hakaretini tescilledi. Taraf gazetesinin bir yandan kamuoyuna hükümete ve AK Parti’ye karşı bir yayın politikası uyguladığı mesajını vermeye çalışırken, diğer yandan kamu kurum ve kuruluşlarının reklamlarından geçinmesi dikkat çekiyor.

İŞTE TARAF’IN KIYDIĞI YAZARLAR

Taraf’ın yayın politikası yüzünden Yazar Orhan Miroğlu’ndan önce de bir çok yazarı gazete ile yollarını ayırdı. Şimdiye kadar gazeteden ayrılan yazarların başında Ayşe Hür, Ümit Kıvanç, Elif Çakır ve Nabi Yağcı gibi isimler geliyor. Yıldıray Oğur ise tartışmalı bir şekilde Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden ay­rılırken, gazetede yazar olarak devam ediyor.

Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum