Gelir İdaresi Başkanlığı borç sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı borç sorgulama
Gelir İdaresi Başkanlığı, bazı borçların öğrenilebileceği ''Borç Bilgilendirme Servisi"ni vatandaşın hizmetine sundu

Vatandaş, Gelir İdaresi Başkanlığı 'nın ''Borç Bilgilendirme Servisi'' hizmetiyle, vergi dairelerine intikal etmiş olan vergi, trafik ve idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi tüm borçlarını ''www.gib.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre, daha önce sürekli mükellefiyete sahip olan mükellefler için İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılan borç sorgulama hizmeti, süreksiz mükellefiyet ve mükellef olmayan gerçek kişilere de açıldı.

Buna göre, artık vatandaş, Borç Bilgilendirme Servisi Hizmeti ile T.C. kimlik bilgilerini kullanarak vergi dairelerine intikal etmiş olan bütün borçlarını (trafik cezası, idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi) "www.gib.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

TIKLA DEVLETE BORCUN VAR MI YOK MU ÖĞREN 

-Ödeme Emrine Karşı Yapılacak İşlemler Broşürü güncellendi-

Bu arada Gelir İdaresi, ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşürünü de güncelledi. Mükelleflere kolaylık sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşüründe, ödeme emri, ödeme emrine karşı açılabilecek davalar, mal bildirimi ve verginin ödenebileceği anlaşmaları bankalar hakkında bilgi verildi.


AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum