Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz

Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz
Eğitimci yazar M. Emin Karabacak’ın “Bayramlık İstemeyen Çocuklar” adlı kitabından sonra ikinci kitabı “Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz” kitabı da okurlarla buluştu.

Birinci kitabı çocuk eğitimi alanında yazılmış bir eser iken; ikinci kitabı ise kişisel gelim ağırlıklı bir kitap. 

Yazar birinci kitabında olduğu gibi ikinci kitabında da ele aldığı psikolojik konuları ayet ve hadislerle destekliyor.

Çağımızın hastalığı olarak tarif edilen psikolojik hastalıkların birçoğunda dini yaşayamamanın verdiği sıkıntılar yatmakta olduğunu ve buna bağlı olarak da insanların egosantrik duygularının ön plana çıktığını dile getiren yazar; bu kitabında çözüm yollarını da birlikte sunuyor.

İki bölümden oluşan kitapta birinci bölüm kişisel gelişim adı altında kişisel gelişim, ayet-hadisler ve İslam tarihinden örneklerle destekliyor.

“Hz Peygamber (s.a.v) hayatında öğrenilmiş çaresizlik var mıydı” en dikkat çekici örneklerinden biri.

Bunun yanında Müslümanın kişisel gelişimi için bilinçaltının da olumlu olması gerektiğini savunan yazar, bunu da bir başlık altında ele alıyor.

Bugünkü sıkıntılarımızın birçoğunu kullukta ve yaşamda anı yaşayamamadan kaynaklandığını ifade ediyor. Genel olarak bu bölümde yazar; kişinin bakış açısı bilinçaltını, bilinçaltı da davranışlarını olumlu ya da olumsuz olarak etkilediğini ele alıyor.
Yazar ikinci bölümde daha çok günlük hayattaki psikolojik rahatsızlıkların nedenleri ve çözüm yollarını ele alıyor.








Yazar yine bu bölümde de psikolojik rahatsızlıkların temelinde kültürel ve dini değerlere göre yaşanmamasından kaynaklandığını ele alarak psikolojik rahatsızlıkları ayet be hadislerle anlatarak çözüm yollarını da sunuyor. Psikolojik kişiliğimizi tanımada gülme ve ağlamanın psikolojik dili, ağlamanın ve duanın psikolojik faydaları yanında baş ağrısından titizliğe, fazla kilolardan vücut şekil bozukluğuna, nomofobiden tokofobi gibi konuları güncellediğine de dikkat ederek psikolojik ve dini olarak ele alıyor.

Kitabın ulaşım bilgileri şöyle:

ÇİZGİ KİTABEVİ
Adres: Mimar Muzaffer Caddesi 62/D Meram / KONYA
Tel: (0 332) 353 62 65 – (0 332) 353 62 66
Fax: (0 332) 353 10 22
E-mail:[email protected]
[email protected]


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.