Bizimki koleje sizinki dağa

Bizimki koleje sizinki dağa
Güneydoğu’da, PKK talimatı ile ev ev dolaşarak Kürt çocuklarının okula gönderilmemesi için boykot bildirileri dağıtan BDP’liler, kendi çocuklarını ise kolejlerde en lüks ortamlarda okutuyor. Kürt çocukla­rının cahil kalarak dağa çıkması için u

Bölücü terör örgütü PKK’nın eğitim yuvaları­na saldırısı devam ediyor. Boykota destek ve­ren BDP’lilerin ise köy köy dolaşarak PKK tali­matının uygulanması için canla başla çalıştığı bildiriliyor. BDP’lilerin süresiz boykot kapsa­mında “Kürtlerin ilkokuldan üniversiteye ka­dar, çocuklarının okula gönderilmemesi”ni içeren bildirileri dağıttığı belirtiliyor.

GARİBANIN OKULU YAKILIRKEN, BDP’LİLER KOLEJLERDE OKUYOR

Bölge çocuklarının okula gitmesini istemeyen ve PKK ile birlikte boykot çağrısında bulunan BDP’li vekillerin çocuklarının ise lüks okullar­da okuması dikkat çekiyor. Bir tarafta boykot çağrılarına uymadılar diye, PKK’nın saldırıla­rı sebebiyle eğitim hakları elinden alınan gari­ban Kürt çocukları varken, diğer tarafta da ra­hat ve lüks içinde özel okullara giden vekil ço­cuklarının durumu kirli oyunu gözler önüne seriyor. BDP’li milletvekillerinin çocuklarının kimisi Ted Koleji’nde, kimisi Pertevniyal Lisesi’nde okurken kimisi de ABD Cuny Kingsborough Koleji’nde eğitim alıyor.

AMAÇ CAHİL BIRAKIP DAĞA ÇIKARMAK

PKK/BDP’nin boykot uygulamasını yorumlayan uzmanlar dağa çıkışların önündeki en önemli engelin eğitim olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre boykot gibi kararlarla eğitimleri engellenen Kürt çocuk­ları kandırılmaya daha müsait hale geliyor ve bu durum PKK’nın ekmeğine yağ sürüyor.

İŞTE BDP’Lİ VEKİLLERİN ÇOCUKLARININ OKUDUĞU OKULLAR ADANA MİLLETVEKİLİ MURAT BOZLAK:

¥ Oğlu Rukan Bozlak: Liseyi Özel Yüce Fen Lisesi’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi/Mühendislik Fa­kültesi/Gıda Mühendisliği bölümünü bitirdi. İşletme dalında yüksek lisans ve doktora yaptı.
¥ Oğlu Ümit Berk Bozlak: Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nden yılında mezun oldu. Pa­mukkale Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne 2001 yılın­da girdi. Viyana Teknoloji Üniversitesi’nden mezun oldu.
¥ Oğlu Ramazan Bozlak: Liseyi Özel Yükseliş Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’na girdi.

AĞRI MİLLETVEKİLİ HALİL AKSOY

¥ Kızı Sidar Aksoy: Liseyi Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde okudu. Daha sonra İstanbul Teknik Üni­versitesi/İstanbul Maden Fakültesi/Maden Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi/İstanbul İşletme Fa­kültesi İşletme (İngilizce) bölümlerine girdi.
¥ Kızı Şevin Aksoy: Eminönü Lisesi’ni bitirdi.


DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN ELÇİ

¥ Oğlu Renas Elçi: Liseyi Ankara’da Çankaya Lisesi’nde okudu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi/Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü’ne girdi.
¥ Oğlu Rüstem Elçi: Liseyi Özel Arı Lisesi’nde okudu. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Mes­lek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve A.Ü Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümlerine girdi.
¥ Kızı Elvin Elçi: Liseyi Ankara Ted Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde okudu. Daha sonra Hacettepe Üniversi­tesi/Edebiyat Fakültesi/Sosyoloji Bölümü’ne girdi.

DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN

¥ Kızı Zeynep Tan: Liseyi Özel Arda Asalet Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel Bilkent Üniversitesi/İkti­sadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Zühal Tan: Liseyi Özel Arda Asalet Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel Yeditepe Üniversitesi/İleti­şim Fakültesi/Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne girdi.

DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ NURSEL AYDOĞAN

¥ Kızı Zelal Aydoğan: Liseyi Mersin Ticaret-Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde okudu. Daha sonra Hacet­tepe Üniversitesi/Fen Fakültesi/Aktüerya Bilimleri Bölümü’ne girdi.

DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ LEYLA ZANA

¥ Oğlu Ronay Zana: Çankaya Lisesi’nde okudu.

HAKKARİ MİLLETVEKİLİ ESAT CANAN

¥ Oğlu Onur Canan: Liseyi Ankara’da Özel Yüce Fen Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel Bilkent Üniversi­tesi/Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Helin Canan: Liseyi Ankara’da Özel Yüce Fen Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel Bahçeşehir Üni­versitesi/Mimarlık ve Tasarım Fakültesi/Mimarlık Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Yağmur Canan: Liseyi Ankara’da Çankaya Atatürk Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel Başkent Üniversitesi/Tıp Fakültesi Bölümü’ne girdi.

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER

¥ Kızı Ceren Önder: Liseyi Kadıköy Suadiye Hacı Mustafa Tarman Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel İs­tanbul Bilgi Üniversitesi/İletişim Fakültesi/Kültür Yönetimi Bölümü’ne girdi.

KARS MİLLETVEKİLİ MÜLKİYE BİRTANE

¥ Oğlu Ahmet Mazlum Birtane: Diyarbakır Anadolu Lisesi’nde okudu.

MARDİN MİLLETVEKİLİ GÜLSER YILDIRIM

¥ Oğlu Şiyar Yıldırım: Liseyi Mardin Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuduktan sonra İnönü Üniversite­si/Tıp Fakültesi’ne girdi.
¥ Kızı Hevi Yıldırım: Liseyi Mardin Milli Piyango Lisesi’nde okuduktan sonra Mersin Üniversitesi/Eği­tim Fakültesi/Sınıf Öğretmenliği Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Zelal Yıldırım: Liseyi Mardin Anadolu Lisesi’nde okudu. Daha sonra Dicle Üniversitesi/Diş He­kimliği Fakültesi’ne girdi.

MARDİN MİLLETVEKİLİ AHMET TÜRK

¥ Oğlu Mehmet Mütin Türk: Liseyi İstanbul Kabataş Lisesi’nde okudu. Daha sonra Mersin Üniversite­si/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ne girdi.
¥ Oğlu Umut Ejder Türk: Liseyi Özel Yükseliş Lisesi’nde okudu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi/İkti­sat Fakültesi/Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Devran Türk İzol: Liseyi Ankara Ayrancı Aysel Yücetürk Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel Çağ Üniversitesi/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne girdi.

MUŞ MİLLETVEKİLİ DEMİR ÇELİK

¥ Oğlu Özgür Çelik: Liseyi Antalya Lisesi’nde okudu. Daha sonra Özel KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi/Bilgisayar Ve Teknoloji Yüksekokulu/Bilgisayar ve Enformatik Bölümü’ne girdi.
¥ Oğlu Yoldaş Selim Çelik: Antalya Muratpaşa Lisesi’nde okudu.
SİİRT Milletvekili Gültan Kışanak
¥ Kızı Evinjiyan Kışanak: Özel Amid Lisesi’nde okudu.

ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ İBRAHİM BİNİCİ

¥ Oğlu Cihan Binici: Liseyi Şanlıurfa Osmangazi Lisesi’nde okudu. Şu an ABD’de Cuny Kingsborough Ko­leji’nde okuyor.
¥ Kızı Serbent Binici: Liseyi Ankara Anıttepe Lisesi’nde okudu. Daha sonra Eğitim Fakültesi/ Sınıf Öğ­retmenliği Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Didem Binici: Liseyi Şanlıurfa Orhangazi Lisesi’nde okudu. Daha sonra Dicle Üniversitesi/Fen-Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne girdi.
¥ Kızı Hilal Dilara Binici: Liseyi Ankara Anıttepe Lisesi’nde okudu. Daha sonra Adıyaman Üniversitesi/Gölbaşı Meslek Yüksekokulu/İşletme Yönetimi Bölümü’ne girdi.

ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN

¥ Kızı Işıl Kaplan: Fatih Pertevniyal Anadolu Lisesi’nde okudu.
¥ Kızı Güneş Ruken Kaplan: Liseyi Özel İstanbul AR- EL Lisesi’nde okudu. Daha sonra İstanbul Üniver­sitesi/İktisat Fakültesi/İktisat Bölümü’ne girdi.

VAN MİLLETVEKİLİ NAZMİ GÜR

¥ Oğlu Diyar Gür: Altındağ Esenevler Anadolu Lisesi’nde okudu.

Yiğit Doğaner / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum