Migros’tan din istismarı

Migros’tan din istismarı
Başörtülü eleman çalıştırmayan ve en son başörtülü stand elemanı Nurdan Delibaş’ı depoya kapatan Migros, bayram öncesi kurban kesim ve satışına el atarak din istismarcılığına soyundu.

Başörtülü olduğu gerekçesiyle Nurdan Deli­baş’ın bir çikolata firmasının tanıtım standın­da çalışmasına izin vermeyen Migros, Müslü­manlara “İslami kurallara göre” kurbanlık ke­simi ve satışı reklama yapması dikkat çeki­yor. “Müslüman mahallesinde salyangoz sat­mak” türünden bir davranış sergileyen Mig­ros’a tepkiler çığ gibi büyürken, Türkiye’de yarım asırdır bulunan İsviçre merkezli firma Türkiye’de Moonlight Capital S.A. ve BC Part­ners isimli İngiliz şirketleri adına faaliyet gös­teriyor. Personelinin başörtülü çalışmasına tahammül etmeyen Migros; konu Müslüman tüketicilerden para kazanmaya gelince herke­se güler yüzlü davranması ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

MİGROS’UN BAŞÖRTÜLÜYÜ DEPOYA KAPATMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ


Televizyonlara verdiği reklamlarla kurbanlık satışından para kazanmaya çalışan Migros’un Levent Aka­demi Şubesi’nde Nurdan Delibaş’ı Şölen Çikolata’nın ürün tanıtım için gittiği markette başörtülü oldu­ğu gerekçesiyle çalıştırmayarak depoya kapatması haberi özellikle sosyal medyada büyük yankı uyan­dırdı. Cumartesi günü sabah saatlerinde çalışması engellendikten sonra yarım saat depoda tutulduğu­nu ifade eden Nurdan Delibaş, gözyaşları arasında Migros’u terk etmek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz cu­martesi günü yaşanan olaya vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

CARREFOUR DA BAŞÖRTÜLÜYE YASAK


Müslümanlardan para kazanan ama Nurdan Delibaş gibi başörtülü vatandaşların çalışmalarına izin ver­meyen Migros’un yanı sıra Carrefour da geçtiğimiz aylarda Elif Demirci isimli bir başörtülünün çalışma­sına izin vermemişti. Kızılay’ın gönüllü çalışanı olan Elif Demirci’nin, Carrefour’un Kozyatağı Şube­si’nin bahçesine kurulan Kızılay çadırında görev yaparken başörtülü olduğu gerekçesiyle engellemeyle karşılaşması büyük tepki çekmişti. STK’ların yanısıra olaya büyük tepki gösteren Türk Kızılayı, başörtü­lü bir Kızılay gönüllüsünün, CarrefourSA’nın Kozyatağı Şubesi’nde Kızılay bağış stantında çalışmasının engellenmesini kınamıştı.

Televizyonlara verdikleri reklamlarla Müslümanları dini ibadetleri olan kurban üzerinden müşteri ola­rak çağırıp para kazanmaya çalışan Carrefour ve Migros mağaza zincirlerinin aynı hassasiyeti Müslü­man kadınların dini inançları gereği taktıkları başörtüsü konusunda da göstermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum