PKK’nın sır gibi sakladığı ölüm

PKK’nın sır gibi sakladığı ölüm
Terör örgütü PKK’nın Mehmet Guyi Kod isimli Van sorumlusunun geçen ay yapılan bir operasyonda öldürüldüğü, PKK’nın bu ölümü “Örgüt içerisinde çözülmelere sebep olur” endişesiyle sır gibi saklandığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın Mehmet Guyi Kod isimli Van sorumlusunun geçen ay yapılan bir operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı.

TERÖR ÖRGÜTÜ KAN KAYBEDİYOR

Yeni Akit’in edindiği bilgilere göre Emniyet’in verdiği istihbaratın ardından yaklaşık bir ay önce Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi kırsalında Silahlı Kuvvetler tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda öldürülen teröristler arasında örgütün üst düzey yetkililerinin de bulunduğu öğrenildi.

VAN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Daha önceki operasyonlarda Hakkari ve Tunceli sorumlularını kaybeden terör örgütünde, şimdi de Van sorumlusunun etkisiz hale getirildiği haberinin alınması büyük moral bozukluğuna sebep oldu. Gelişmenin ardından terör cephesinde ağızları bıçak açmıyor.

DAHA ÖNCE DE HAKKARİ VE TUNCELİ SORUMLULARINI KAYBETMİŞLERDİ

PKK’nın Hakkari sorumlusu Alişer Koçgiri kod isimli Halis Yücel ile Tunceli sorumlusu Aziz Dersim kod isimli Mehmet Güneş’in geçtiğimiz sene içerisinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirilmişlerdi.

SIR GİBİ SAKLIYORLAR

Terör Örgütü’nün Mehmet Guyi Kod isimli Van sorumlusunun öldürülmesinin, “Örgüt içerisinde çözülmelere sebep olur” endişesiyle, üst yönetim tarafından sır gibi saklandığı bildiriliyor. Örgütün, Van sorumlusunun akıbetiyle ilgili bilgiyi, ses getirici bir eylemin ardından açıklamayı planladığı öğrenildi. Böylelikle terör örgütü, örgüt tabanında sözde ‘eyalet’ sorumlusunun ölümünün doğuracağı etkiyi ve moral bozukluğunu azaltmayı planlıyordu. Öldürülen Van sorumlusunun 1987 yılından bu yana PKK içerisinde faaliyet gösterdiği kaydedildi. Daha önce de PKK’nın silahlı kanadı olan HPG’nin askeri konseyinde faaliyet gösteren teröristin, Kandil bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği de öğrenildi.

Furkan Altınok / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum