Kilit isimler susturuluyor!

Kilit isimler susturuluyor!
Faili meçhul cinayetleri ve Ergenekon yapılanmasını çözecek kilit isimler ya ölü bulunuyor ya zehirleniyor ya da ilaçlarla susturuluyor... Tutuklandıklarında sağlıklı olan Ergenekon sanığı paşaların, tutuklanmalarının ardından sözde ‘bunama’ ve ‘hafıza ka

Faili meçhuller, Eşref Bitlis, Bahtiyar Aydın, Kazım Çillioğlu, Rıdvan Özden ve Gaffar Okan gibi terörün kök salmasına engel olmaya çalışan güvenlik görevlisi ve aydınlara yönelik suikastlarla, kargaşa ortamını körükleyen provokatif eylemlerinin sorumlusu JİTEM’i komuta eden dönemin kudretli paşalarının tutuklanır tutuklanmaz bunama emareleri göstermeleri “çok iyi numara mı yapıyorlar, yoksa susturuluyorlar mı” sorusunu gündeme getirdi. JİTEM’in kurucu Arif Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, Özel Harekatçı İbrahim Şahin ve son olarak eski Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman “bunama” ve “hafıza kaybı” yaşanlar arasında. Yine bir dönem JİTEM’de görev alan Ergenekonun kilit ismi Levent Ersöz ise “Her şeyi anlatacağım. Konuşursam ışığı göremezler” şeklindeki tehdidinden sonra vücuduna ‘et yiyen bakteri’ enjekte edildi. Derin yapının MİT içerisindeki ayağı Kaşif Kozinoğlu ise şüpheli bir kalp krizi ile hayatını kaybetti. 

YA ÖLDÜLER YA DA KONUŞAMAYACAK DURUMA GETİRİLDİLER

Ergenekon, Balyoz gibi davalar öncesi hükümeti yıpratmak için dağ bayır demeden gezip miting üstüne miting yapan, ortaya çıkan telefon görüşmelerinde türlü planlar içinde oldukları belgelenen “Turp gibi” JİTEM’ci generaller, bunama, unutkanlık, işitme kaybı, ağır enfeksiyon gibi gerekçelerle ifade vermiyor.
Derin yapının kilidini açacak önemli isimlerin ani kalp krizi ile öldürüldüğü yada konuşamayacak duruma getirildiği iddia ediliyor.

ERUYGUR, TOLON’UN GÖZETİMİNDE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

İşte sırlarını açıklamayan yada açıklamayacak duruma getirilen o isimler:
Ergenekon sanığı Hurşit Tolon’la birlikte Kandıra F Tipi Cezaevi’nde kaldığı koğuşunda başını merdivene çarptığı ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un kendi adını dahi hatırlamayacak duruma geldiği iddia edilmişti. Avukatının, “Müvekkilim okuma yazma dahi bilmeyen 7 yaşında çocuk gibi. Yargılanma ehliyeti yok.” açıklamasının ardından Eruygur’un, son sağlık durumu, cezai ehliyeti ve duruşmaya katılma yeteneğinin belirlenmesi için bir kez daha Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verildi.

DOĞAN ŞU AN NEFES DAHİ ALAMIYOR

JİTEM’in kurucusu emekli Albay Arif Doğan ise adı soruşturmaya karıştığı güne kadar dağ bayır gezip emlak işi yapan biri olarak biliniyor. İhbar üzerine Beykoz Çavuşbaşı’ndaki emlak dükkanı basılan Doğan’ın operasyon öncesi dükkanında bulunan bir kamyon askeri mühimmatı Jandarmaya taşıttığı ifade ediliyor. Dehşete düşen ses kayıtları ortaya çıkan Arif Doğan sorguya çağırıldıktan kısa süre sonra tekerlekli sandalyeye bağımlı duruma gelmiş, ağır akciğer ve 4. evre kalp yetmezliği teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı.

ÖZEL HAREKATÇI ŞAHİN DE BUNAKLAR ARASINDA

JİTEM’le koordineli cinayetler ve bombalama eylemlerini organize ettiği iddia edilen Ergenekon tutuklularından eski Özel Harekâtçı İbrahim Şahin, Susurluk davasında da kendisini hapis yatmaktan kurtaran “bunama” raporunu tekrar aldı ve mahkemeye sunarak tahliyesini talep etti. Mahkemede sorulan soruların büyük bölümüne “hatırlamıyorum”, “duyamıyorum” şeklinde cevap veren Şahin’in hakkında süren soruşturmadan habersiz yaptığı telefon görüşmelerinde ise gayet sağlıklı düşünebildiği, Ankara’daki bir AVM’yi havaya uçurma planlarını zekice yönlendirebildiği görülüyor.

KOZİNOĞLU SIRLARI İLE GİTTİ

ODA TV soruşturması kapsamında tutuklanan derin yapının MİT içerisindeki ayağı Kaşif Kozinoğlu 13 Kasım 2011’de cezaevinde hayatını kaybetmiş, ölümü derin tartışmalara neden olmuştu.

SON KURBAN KOMAN MI?

28 Şubat soruşturmasında tutuklanmadan önce gayet sağlıklı olan JİTEM’in kurucusu eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman’da hafızasını kaybedenler arasına katıldı. Koman önceki gün tanık olarak dinlendiği Ergenekon davasında sorulan soruların büyük bölümüne “hatırlamıyorum”, “duymadım”, “bilmiyorum” şeklinde cevaplar vermiş, tutuklu olduğunu dahi bilmediğini belirtmişti.

YÜKSEK DOZDA “BENZODİAZEPİN” ANİ BUNAMAYA NEDEN OLUYOR 

Uzmanlar uykusuzluk ve endişe bozukluğunun tedavisinde kullanılan, etken maddesi “benzodiazepin” olan bazı ilaçların sağlıklı bireylere yüksek dozda verildiğinde bunamaya, ani hafıza kaybına neden olduğunu belirtti. İngiliz Tıp Dergisi’nde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Bernard Begaud, neden-sonuç ilişkisi bulunamasa da istatistiklerin bu maddeye maruz kalanlarda bunama riskinin yüzde 50 olduğunu, bu maddeyi yüksek dozda alan her iki kişiden birinin hafıza kaybına uğradığını belirtti.

Murat Alan / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum