Terör örgütü eğitimi bitirme peşinde

Terör örgütü eğitimi bitirme peşinde
Hiçbir kutsalı tanımayan terör örgütü PKK, gariban Kürt çocuklarının cahil kalması için her yolu deniyor.

Okul yakan, dağa öğretmen kaçıran örgütün, şimdi de Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan öğretmenlerin istifasıyla eğitimi bitirmeye çalıştığı öğrenildi.

İSTİFA EDECEKLER
Edinilen bilgilere göre PKK/KCK yönetimi, “2012-2013 eğitim döneminin başlayacağı süreçte DEMEP, Eğitim-Sen gibi örgüte müzahir kurumlara mensup öğretmenlerin memuriyetten çıkarılabilecek, işlerine son verilecek olsalar bile derslere girmemeleri” yönünde karar aldı. Belirlenen bu strateji üzerine KCK sorumluları tarafından örgütün etkili olduğu Eğitim-Sen şubelerinden 2’şer kişinin istifa etmesi yönünde bir talimat iletildi. Bu çerçevede Türkiye genelinde yaklaşık 15 Eğitim-Sen şubesinden, ikişer yönetici ya da öğretmenin istifa etmesi, böylece propaganda amaçlı bu hususun basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyurulmasının planlandığı belirtiliyor.

O SENDİKALAR KCK’NIN KONTROLÜNDE
KESK ve KESK’e bağlı Eğitim-Sen’e yönelik gerçekleşen KCK operasyonu, KCK’nın sendikalarda nasıl örgütlendiğini gözler önüne sermişti. 22 Haziran’daki KCK operasyonu kapsamında KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik gözaltına alınmıştı. 14 Nisan 2012 tarihinde KCK'nın Sosyal Alan Merkezi’ne bağlı Demokratik Emek Platformu (DEMEP) toplantısına katılan Özgen’in, PKK’ya övgüler yağdırması deşifre olmuştu. Özgen’i teknik takibe takılan açıklamaları şöyleydi: “AKP’nin içerde yürüttüğü politikaya engel olan temel etken Kürt özgürlük hareketidir (PKK’yı kastediyor). Kürt özgürlük hareketinin verdiği mücadele, tebliğ ettiği değerler bütünü ve ortaya koyduğu alternatif özellikle kapitalist moderniteye karşı ortaya koyduğu alternatif modelden kaynaklı olarak bugün bütünlüklü olarak hem içerde hem dışarıda Kürt özgürlük hareketinin tasfiyesine yönelik politikalar geliştirdiği yok.”

FURKAN ALTINOK / YENİ AKİT


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum