Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında PKK avukatlığına soyunan liberallere sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan, medyanın büyük bölümünün kampanya yaptığını, açlık grevlerine destek verdiğini belirterek “Biz bu oyuna gelmeyiz” dedi.
Erdoğan medya içerisindeki liberallere seslenerek şu ifadeleri kullandı: "Siz ne zemandan beri bu örgütün sempatizanı oldunuz. Ne zamandan beri bunlarla iş tutuyorsunuz. 17 şehide göstermediğiniz şefkati, açlık grevindekilere gösteriyorsunuz. 11 yaşında mayınla patlatılan çocuğu görmediniz, açlık grevini görüyorsunuz. Medyanın büyük bölümü kampanya yapıyor. Açlık grevlerine destek veriyor. Biz bu oyuna gelmeyiz."
Başbakan Erdoğan, açlık grevi yapan BDP’li vekillerin birinin diğerine ciğer şiş ikram ettiğini kaydetti. Erdoğan, "BDP'li vekiller de açlık grevine varsın devam etsinler. Ama bu arada kebaplar gelmesin. Bunların ciddi nefis terbiyesine ve rejime ihtiyacı var. BDP'li vekiller açlık grevi yaparken, biri diğerine ciğer şiş veriyor. Daha yeni bunların resimlerini de görürsünüz" ifadelerine yer verdi.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Büyükşehir yasasını milletimize kazandıran bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yasa sonrası çok daha kaliteli hizmet alacak olan milletimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.. Parti olarak çok ciddi belediyecilik bilgisine sahibiz. Bu kanun birikimimizin eseridir. Bu kanun şehirlerimiz için Türkiye için planlanarak TBMM'ye gelmiş bir kanundur. Bizim hazırladığımız bu kanun hakkında söz söyleyebilmeleri için bir tecrübelerinin olması gerekir. CHP'nin BDP'nin MHP'nin idare ettiği belediyelerin hali ortada. Bizim gösterdiğimiz performans ortadadır. AK Partili belediyelerin tamamında yatırımlar yapılıyor ama gidin muhalefet partilerinin belediyelerinin çoğunluğunda çöp sokak ortasında atan pislik yıkıntı harabe görürsünüz. Beceriksizlik görürsünüz iş bilmezlik görürsünüz. Kendi ifadeleriyle bütçeye musallat olmuş yamyamlar görürsünüz. Söyleyecek sözleri olmayanlar sadece küfrederler. Bu yasaya karşı mücadele ederken acaba gruplarından kaç kişi bu yasayı takip etti. Çoğunluğu Meclis'te yoktu. Bu samimyetsizliklerini ortaya koyuyorlar. Bunların hiç bir zaman milletin dertleriyle dertlenmediler.

ŞİŞEDEN ÇIKAN CİNİN HİKAYESİ

Tam da muhalefetin ruh halini anlatan bir hikaye var. Cin şideden çıkmış ne istersen komşuna iki katını yapacağım demiş. Tek gözümü çıkar demiş. Bu kifayetsiz muhterislere rağmen hizmet üretmeye devam edeceğiz. Biz bu millete sevdalıyız. Milletimizin şehirlerimizin refahı için hizmet üreteye ideolojiyi değil hizmeti esas alan bir belediyeciliğe devam edeceğiz.

Salı günü grup toplantımızın ardından Hollanda Başbakanı ve heyetini Ankara'da ağırladık. Aynı gün 5. Bali Demokrasi Forumu'na katılmak için Endonezya'ya hareket ettik. Forum çerçevesinde Afganistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'la görüşmelerimiz oldu. Bali'de Endonezya'nın önde gelen şirketleriyle görüştük. Bruni Sultanlığı'nı ziyaret ettik.

ATATÜRK'ÜN BABASININ EVİNİ TİKA RESTORE ETTİ

10 Kasım Atatürk'ü anma törenine katılamadık. Gazi Mustafa Kemal'in hatırsaını yaşatmak amacıyla TİKA tarafından yürütülen son derece anlamlı bir projeyi de dikkatlerinize sunmak istiyorum. Makedonya'nın Kocacık Köyü'nde Ali Rıza Efendi'nin doğduğu evin yerini tesbit ettik. Yapılan tespitler neticesinde yan yana iki v tespit ettik ve bu evlerin anı evi olması için çalışma başlattık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi. Yeniden inşaa edilen evin resimleri bulunuyor.

İki evden biri tamamlandı. Arkadan bir diğer evin inşaası devam ediyor. Öndeki ev ise Ali Rıza Efendi'nin anı ev olarak ziyaretçilere hizmet verecek. 20 Kasım'd ada Gazi Mustaf aKemal'in okuduğu Manastır'ın tadilatı ile ilgili protokoller imzalandı.

Görüldüğü gibi biz nutuk atanlardan olmadık nutuk hatmedenlerden de değiliz biz hatıralara sahip çıkıyoruz. Başta CHP olmak üzerine Atatürk istismarcılarına da bu iki evi ithaf ediyoruz umarım gider ub iki evi de ziyaret ederler.

PERVARİ ŞEHİTLERİ

10 Kasım'da operasyona giden 17 kahramanımız helikopterin düşmesi sonucu şehit düştü. Bir kez daha aziz milletimize ve ailelerine metanet diliyorum. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. İlk incelemelerde hava şartları nedeniyle düştüğü açıklandı. Muhalefetin zihin bulandırmak adına eski, metal yorgunluğu iddialarını ortaya atan isimler var. ağzı olan konuşuyor. Terörle mücadelede her türlü ihtiyacın seferber edildiği bu mücadelede ne yazık ki istenemeyen olaylar meydana gelebiliyor. Böyle olayların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.

Her elim acı olayda ellerini ovuşturan fırsatçıların yine ellerini ovuşturduklarını görüyoruz. Yere düşen her canı tam bir fırsat avcılığı halinde hükümeti eleştirmek için kullanan çevreleri sürekli milletimize şikayet ettik ve milletimiz bize sürekli sandıktan el verdi.

ESAD'IN SIRTINI SIVAZLAYAN BİR CHP LİDERİNE SAHİBİZ

Türkiye'nin Suriye politikasının başarısızlıkla sonuçlanması için eli kanlı diktatörün sırtını sıvazlayan bir cHP genel başkanına sahibiz. Her gün canını kaybeden siviller CHP'nin umurunda değil. Kendi hlakına siah doğrultan kendi halkını toplu halde katleden rejim cHP'nin derdi değil. CHP bu süreçte Türkiye'nin zarar görmesini isteyecek bir ufuksuzluk içerisinde. Biz meseleye ufuksuzluk noktasında değil tamamen insani açıdan bakıyoruz. Biz kardeşimiz olan bir milletin huzur içerisinde yaşaması için bu meseleyle uğraşıyoruz.

Türkiye birilerinin ısrarla çektikleri tuzağa düşmemek konusunda gerekli tecrübeye sahibiz. Ama gerekn cevabı da vermekten kaçınmayız. Herkes aklını başına almalıdır. Kimse Türkiye'nin kararlılığını sabrını test etmeye kalkmasın. Biz daha fazla kan dökülmeden bu işin çözülmesini istiyoruz. Bu yeni yapısıyla Suriye muhalefetinin çok daha etkin olacağına inanıyoruz. Daha fazla acı haber almadan daha fazla tahrikle karşılaşmadan Esed'in biran önce çekilmesi için Türkiye olarak girişimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

EN UÇTA DURANLAR BİRLİKTE İŞ TUTUYOR

Hükümetimizi yıpratmaya huzuru yok etmeye çalışanların kimlerle iş tutuklarını gördük. Bir araya gelmesi tahammül edilmeyen en uçların nasıl yol arkadaşlığı yaptıklarını gördük. Aynı şekilde sinsi hedefler çerçevesinde bir takım ortak kampanyaların yürütüldüğünü görüyoruz. 12 Eylül'de Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde bazı tutuklu ve hükümlüler alık grevi başlattılar. Önce BDP'nin teşvikleri ardından da yurt içi ve yurt dışı desteklerle bir şantaj unsuru olarak hükümete dayatmaya çalıştılar. Kandil'e laf söyleyemeyenler yine hükümeti köşeye sıkıştırmanın gayreti içerisine giriryorlar. Bu eylemlerle gündeme gelen bazı konuları biz zaten gündemimize aldık. Atılan adımları kendilerine mal etmek için hükümet taviz veriyormuş görüntüsü vermek istiyorlar. .

ŞARK KURNAZLIĞINA KARNIMIZ TOK

Bizim şark kurnazlığına karnımız toktur. Bunlar bugüne kadar çıkmaz sokaklara girmeye bataklıkta gitmeye alışmışlar. yine yanlış hesaplar içine giriyorlar. Hükümet gelsin el atsın bizi kuyudan çıkarsınlar diyorlar. türkiye'de ret ve asimilasyon politikalarının ortadan kalktığını hem sözlerimizle hem de eylemlerimizle ortaya koyduk. AK Parti'nin böyle bir sorunu yoktur bunları bitirdik. En son 30 Eylül'de ana dilde savunma hakını getireceğimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurduk. Operasyonlar son bulsun diyorlar. Topraklarımıza yönelik her türlü operasyona karşı bizim de operasyon yapacağımızı duyurduk. Onlar silah bırakmadıkça operasyonlar sürer.

Ak Parti hangi şartta olursa olsun insanları yaşatma derdindedir.Biz insan canı üzerinden hesap yaparak öldürerek öleerek hiç bir meselenin çözüm yoluna konulamayacağını düşünen bir siyasi partiyiz. Şeyh Edebali'nin Osmangazi'ye nasihatini biz kendimize rehber ettik. Ama bunların böyle bir derdi yok ki? Kürt değil Laz Boşnak aklınıza ne gelirse insanı yaşat ki devlet yaşasın ışığını feyzalan bir milletiz.

BİZ ÖLÜMLERİ ENGELLEMEYE ÇALIYORUZ ONLAR..

Terör örgütünün kurduğu kanlı tezgahı bozmak için çocukların gençlerin bu tuzağa düşmemesi için çok büyük bir gayret gösteriyor. Benim mehmetçiğim dağda yakaladığı teröriste üşümesin diye parkasını verecek kadar alicenaptır ve yüreklidir. Elbette her ölüm acıdır her ölüm ayrılıktır burukludur. 10 yıldır en fazla odaklandığımız konu gençlerin ölümünü durdurulması oldu. Biz ölümleri durdurmaya çalışltıkça birileri öldürmek için teşvik etti. Biz gençler yaşasın dedikçe şehit cenazeleri ve terörist cenazeleri üzerinden rant devşirmeye çalıştılar. Kendileri hayatın her türlü hazzını tecrübe ederken dağda ve şehirlerde gençleri ölmeye ve öldürmeye gönderiyor. Kendi mensuplarını öldürecek kadar gözünü kan bürümüş hale geliyorlar.

BDP'LİLERE YAZIKLAR OLSUN

Buradan bir kez daha BDP'ye yazıklar olsun diyorum. Arkadaşlarıma kaç kez görüşmeleri oldu. Biz kendi içimizde birbirimize düşmüş durumdayız. Bizim dağa söz geçirecek halimiz yok. Ama dışarı çıktıklarında sanki bir iş yapacaklarmış gibi duruyorlar. Böyle birgüçleri yok bunlar idare edilenler. Yukarısı talimat veriyor meclise giriyorlar. Herhangi bir iradeleri var sanmayın. İradeleri olmadığı için de maalesef herhangi bir işe yaramıyrlar. Hiç bir zaman yaşatmanın tarafı olmadılar. Kandil'e yeter artık demenin cesaretini göstermediler. Dağdaki terörsitin elini öpüp sırtını sıvazlayıp 3 kuruş da bayram harçlık alan bu BDP zihniyetininden hiç bir şey beklenilmez. Bu eylemlerin talimatını verenlere karşı cesur bir duruş sergilesinler.

AMAÇLARI KAOS YARATMAK

Geçmişte açlık grevleri son derece elverişli olarak bu çevrelerin eylemlerine sahne oldu. 12 Eylül'de darbeyi meşrulaştırmak için zemin hazırlandı. Bunların amacı taleplerin karşılanması değil bunların amacı kaos yaratmak. Kendileriyle ilgili olmayan şeyleri talep etmiyorlarsas bunların amacı şantajdır. İşte şu anda Türkiye'de bazı medya kuruluşları sorgusuz sualsiz şekilde bu eylemleri gündemde tutuyor. Açlık grevi eylemleri maalesef oksijenini medyadan alıyor. O siz ne zamandan beri terör örgütüyle birlikte iş tutmaya başladınız. Pervari'de şehit düşen askerleri görmediniz, Mizgin Doruk'u görmediniz, Siirt'te aracı içinde katledilen 4 kızımızı görmediniz, en son Şemdinli'de patlatılan bombada öldürülen FAris yavrumuzu görmediniz de bugün size ne oldu. Aynı şekilde başta Avrupa olmak üzere terör örgütü askeri pollisi şehit ederken üç maymunu oynuyordunuz? Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz bu tezgaha bu tuzağa biz düşmeyiz. Gerilimi arttırmak amacıyla ortaya konan bu eylemlere bir papuç bırakmayız. Hiç kimse kusura bakmasın Türkiye eski Türkiye değildir. Bunlar tamamen bayat senaryolardır.

3 KASIM'DAN BERİ BU PLANLARI ATL EDİYORUZ

Türkiye hem 3 kasımda hem de daha sonrasında bu tezhgahu altı etti. Terör örgütünün faşizminden o gençleri kurtarmak için nerekiyorsa biz yapacağız. Bu kampanyaya biz b oyun eğmeyiz. Biz bu uluslarası tansiyorunu germe oyununa biz asla boyun eğmeyiz. BDP'li vekiller de varsın açlık grevlerine devam etsinler. Bu arada şiş kebaplar gelmesin. Bu arada ciddi bir nefis terbiyesine de ihtiyacı var. Bunların ciddi bir şekilde rejim yapmasına ihtiyacı var. Bakıyorsunuz daha yeni bir diğeri diğerine ciğer ikram ediyorlar. Kendi safahatları için gençlerden ellerini çeksinler.

Herkesin istediği dilde savunma yapma hazırlığını biz dün TBMM'ye gönderdik. Biz milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz ve 13 maddelik yasa olarak bu a inşallah Meclis'imizde gelip geçecektir.

CHP'nin gensoru öndergisi MHP'den fazlaydı şimdi gensoru önergesini MHP art arda veriyorlar. Yine çok gayretliler. Saçma sapan kendilerine göre gerekçelerle gensoru iddiası var. İnanıyorum ki yine aynı şekilde bugün ve yarın yapılacak gensoru önergelerinde reddini alıp gereken cevabı alacaklar. Gensoru bu derece sulandırılmamalı. Gensoru verilmek için gensoru verilmez o kadar ciddi dayanakları olur ki bir hükümet sarsıntı geçirir. Yaptıkları ortada. Kızılcahamam'da da ifade etmiştim ve arkadaşlarımın birlik ve beraberlik içerisinde gerekli tavrı ortaya koymak şeklinde kendilerine gerkeli dersi vereceklerine inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum