Kaplan'dan “Kilisede Fotoğraf” Açıklaması

Kaplan'dan “Kilisede Fotoğraf” Açıklaması
Şimdi de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine karşı yaptığı açıklamalarla gündemde olan Yeni Şafak Yazarı Hilal Kaplan, facebook sayfalarında paylaşım rekoruna koşan “kilise fotoğrafı”yla ilgili açıklama yaptı.

Dinlerarası diyalog etkinliklerinin müdavimlerinden olan ve PKK'nın paravan kuruluşu DPI adlı örgütün gizli toplantılarına katılan isimlerden Hilal Kaplan'ın Ermeni soykırımı iddiaları ve terör sorunu konularındaki aykırı çıkışlarının ardından, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ne karşı olduğunu belirterek, bu dersin insanları dinden soğuttuğunu ileri sürmesi sosyal paylaşım sitesi facebook'ta büyük tepki görmüştü.

Facebook kullanıcıları Kaplan’a tepkilerini, daha önce imanehli.com adlı sitede yayınlanan bir fotoğrafını paylaşarak ortaya koyuyorlardı.

Bu paylaşımlarda “YENİ ŞAFAK'IN KİLİSEDE MUM YAKAN YAZARI HİLAL KAPLAN: ZORUNLU DİN DERSİ DİNDEN SOĞUTUYOR” başlığı kullanılıyordu.

Habervaktim de, bu tartışmaları haberleştirmişti. 

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Hilal Kaplan, sözkonusu haberler ve kendisine ait olduğu iddia edilen kilise fotoğrafı ile ilgili twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Kilise fotoğrafının kendisine ait olduğunu kabul eden Kaplan, şöyle dedi:

"Yurtdisindayken 1 grupla beraber kiliseye de gitmistik. mescid yoklugundan kilisede namaz kilmisligim var ama mum yakmisligim yok. bu iftirayi.. bu iftirayi yayanlar kadar inanip suizan edenler de hesap verecektir. Müslüman ahlâkına bu müfterileri örnek olarak görmeyin lütfen."

İşte o fotoğraf:



Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
109 Yorum