Selvi Hanım'a gerdanlık

Selvi Hanım'a gerdanlık
Başkent’te kulisler; yolsuzluk ve sahtecilik suçlamaları sebebiyle hakkında soruşturma açılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Hanım’a 53 bin liralık gerdanlık seti hediye ettiği iddiaları ile çalkalanıyor. S

Art arda yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ıslak imzalı belgelerle kanıtlanmasıyla gündemde olan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na 53 bin TL değerinde gerdanlık ve takı seti hediye ettiği öne sürüldü. Akit’in ulaştığı Bayan Kılıçdaroğlu, iddiaları kabul etmedi. Her fırsatta AK Parti’ye yolsuzluk iftirası atan Kılıçdaroğlu’nun ise, CHP’li belediyenin “şeytanı kıskandıran” ispatlı yolsuzlukları karşısında sessiz kalması dikkat çekiyor.

NELER YAPMIŞ NELER

Ataşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluklarla ilgili gün yüzüne çıkan ayrıntılar bu kadar da olmaz dedirtiyor. Hakkında “yolsuzluk, usulsüzlük, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma” iddialarıyla soruşturma başlatılan Başkan Battal İlgezdi’nin, sonucu önceden belli olan ihalelerden pay aldığı, sahtecilik yaptığı, belediye taşınmazlarını firmalara peşkeş çektiği belgelenmişti. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’ndeki dosyaya ve savcılıktaki belgelere göre İldeniz, Küçükbakkalköy Mahallesi’nde kiralanan belediye hizmet binası için mülk sahipleriyle aylığına 45 bin TL’ye anlaşıyor. Ancak binaya aylık 75 bin TL kira veriliyormuş gibi sahte belge düzenleniyor. Aradaki 30 bin liralık fark da daha sonra Başkan İlgezdi’ye teslim ediliyor. Yine İlgezdi’nin, belediyeye ait arsayı K Yapı adlı firmaya peşkeş çektiği ileri sürüldü. “Göstermelik” aydınlatma ihalesi yapan Ataşehir Belediyesi’nin, 52 adet ampul aldığı ve tanesi 30 lira olan her bir ampul için bin 36 lira ödediği iddia edildi. İlgezdi’nin ayrıca belediyenin arsasını göstermelik alıcılar üzerinden ele geçirdiği öne sürüldü. İlgezdi’yi ele veren ıslak imzalı belgeler şu an savcılığın elinde.

JİVAL’DEN SELVİ HANIM’A GERDANLIK VE TAKI

İşte tüm bu yolsuzluk iddialarının odağındaki Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Jival Kuyumculuk’tan satın aldığı ve değeri 53 bin TL’yi bulan gerdanlık ve takı setini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na hediye ettiği ileri sürüldü. Söz konusu iddiayla ilgili ulaştığımız Selvi Kılıçdaroğlu, hediye almadığını savundu. Bayan Kılıçdaroğlu, “Hayır öyle bir şey yok” dedi.

KEMAL BEY BİR TÜRLÜ DÖNEMEDİ!

Bazı gazetecilerin, eşine hediye edildiği öne sürülen gerdanlık ve takı setini Kemal Kılıçdaroğlu’na da sorduğu, ancak Kılıçdaroğlu’nun bu iddiaya herhangi bir cevap vermediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarının “size döneceğiz” demesine rağmen, şu ana kadar iddiaya açıklık getirilmediği belirtildi.

“KILIÇDAROĞLU BENİ GÖREVDEN ALAMAZ” RAHATLIĞI

“Kasetle” devrilen Deniz Baykal’ın yerine CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtulduğunda “Yolsuzluklarla mücadele edeceğim” diyen Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları karşısındaki sessizliği gözlerden kaçmıyor. Kılıçdaroğlu, günlerdir tartışılan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Hakkındaki yolsuzluk ve sahtecilik dosyası savcılıkta olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, yakın çevresine, “Kılıçdaroğlu beni partiden atamaz, hakkımda soruşturma açamaz” dediği ifade ediliyor. CHP Genel Merkezi’nin hakkında herhangi bir yaptırımda bulunmayacağını dillendiren İlgezdi’nin bu rahat tavrı, Selvi Kılıçdaroğlu’na hediye edildiği iddia edilen altınlara bağlanıyor. Son günlerde hediye olayının CHP içerisinde sıkça konuşulduğu belirtiliyor.

Emre Küskün \ Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum