Okullarda mescid açılabilecek

Okullarda mescid açılabilecek
Stajyer öğretmenlere başörtüsü serbestliği tanınmasının ardından, okullarda talep olması halinde mescit de açılabileceği, yöneticilerin buna itiraz edemeyeceği belirtiliyor. Gerek Anayasa, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarih ve 11926 sayıl

Üniversite son sınıf öğrencisi Stajyer Öğretmenler’e okullarda başörtüsü serbestliği tanınmasının ardından, okullarda talep olması halinde mescit de açılabileceği, yöneticilerin buna itiraz edemeyeceği belirtiliyor. Gerek Anayasa, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarih ve 11926 sayılı Genelgesi’ne göre, okul idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere bir yer göstermeleri gerektiği ifade ediliyor.

GENEL DÜZENLEYİCİ BİR İŞLEM YAPILABİLİR
Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube, bu konuda somut bir adım da attı. Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube,  okullarda mescit açılabilmesi konusunda uygulamada bütünlüğün sağlanması adına, genel düzenleyici bir işlemin yapılması için bakanlığa iletilmek üzere, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir dilekçe verdi.

ZORUNLU EĞİTİM 12 YILA ÇIKTI, İBADET ERTELEMENEZ
Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrullah Aydın, “Talep olması halinde mevzuat gereği okullara mescit açılmalıdır” dedi. Şube olarak bu doğrultuda yaptıkları çalışmayı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiklerini bildiren Aydın, şunları söyledi: “4+4+4 eğitim sistemi ile zorunlu eğitim oniki yıla çıkarılmıştır. Bundan dolayı öğrenciler dini açıdan mükellef oldukları halde okul hayatlarına devam etmek zorundadırlar. Sisteminin zorunlu olması nedeniyle öğrenci ve çalışanların taleplerine kulak tıkamanın izahı olamaz. Haftalık ders saatlerinin artırılmış olması, öğrencilerin gün içinde okulda kalma süreleri de artırmıştır. Eğitim hayatının devamı olan üniversitelerin tamamında ya bir cami ya da mescit olduğu halde okullarda bu ihtiyacın görmezden gelinmesi anlaşılır bir durum değildir.”

Üyeleri olsun olmasın, eğitim çalışanlarının sendikalarına başvurarak, en doğal hakları olan inançları gereği ibadetlerini yerine getirebilme imkânlarının olmamasından ötürü serzenişte bulunmaya devam ettiklerini belirten Aydın, “Milyonlarca insanın bu haykırışına seyirci kalmamız beklenemez. Gerek Anayasal haklarımız, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarihli 11926 Sayılı Genelgesi gereği, okul idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere bir yer göstermesi gerekmektedir. Ülke genelinde uygulama da bütünlük olması adına, başvuru dilekçemizi Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilmek üzere İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vermiş bulunmaktayız. Sorunun çözümü ile ilgili tüm kurumlara talimat verilmesi gerekmektedir.  Bakanlığın soruna duyarsız kalmasını insan haklarının ihlali sayacağız” dedi.

İBADET YERİ AÇMA TALEPLİ DİLEKÇE KAMPANYASI

Aydın, konuyla ilgili Türkiye genelinde okul müdürlüklerine, ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve il milli eğitim müdürlüklerine milyonlarca dilekçe verilmesi için teşkilatları öncülüğünde “ibadet yeri açma talepli” dilekçe kampanyası başlattıklarını vurgulayarak “Dilekçe örnekleri şubemiz başta olmak üzere ilçe başkanlarımız ve okul temsilcilerimizden temin edilebilir” bilgisini verdi.

Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum