Öğrenci Evi Mi Örgüt Evi Mi?

Öğrenci Evi Mi Örgüt Evi Mi?
Akit’in ulaştığı görüntüler, Ankara Üniversitesi’nin birçok biriminin marjinal, sol ve bölücü grupların kontrolünde olduğunu gösteriyor. Görüntüler ODTܒdeki son olaylarla gündemde olan grupların uzantılarının Ankara Üniversitesi’nde de faal olduklarını n

Geçtiğimiz 21 Aralık günü ODTÜ’de Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılma töreni esnasında marjinal grupların yaşattığı karışıklıklar boyutunda ve belki de daha ağır bir tablonun her an Ankara Üniversitesi’nde de ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Yeni Akit’in ele geçirdiği fotoğraflar, üniversitenin birçok biriminin marjinal, sol ve bölücü grupların kontrolünde olduğunu ortaya koyuyor. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi kantininde çekilen fotoğraflarda, ODTÜ’deki son olaylarla gündemde olan grupların uzantılarının Ankara Üniversitesi’nde de faal oldukları görülüyor. Aynı marjinal grupların çatısı altında ve aynı paralelde hareket eden ‘öğrencilere’ yönetimin de göz yumduğu veya ses çıkaramadığı belirtiliyor.


KORKU İMPARATORLUĞU KURMUŞLAR
Rektörlüğün de göz yumması neticesinde Fakülte’de astıkları astık kestikleri kestik bir korku imparatorluğu kuran bu grupların arkasında bir kısım öğretim görevlilerinin de bulunduğu kaydediliyor. Fakültenin hiçbir dersliğinde ne İstiklal Marşı ne de Türk Bayrağı bulunmazken, kantin ve diğer kimi alanların örgüt afişleri ve pankartlarıyla dolu olması manidar bulunuyor. Terör örgütü sempatizanı ‘öğrenci’ grupları, aleyhlerindeki en ufak oluşumları dahi derhal şiddet uygulayarak baskı altına alıyorlar. Kimsenin ses çıkaramadığı bu gruplara karşı sağ görüşlü üç beş öğrenci tepki gösterince de, derhal ‘faşist’ damgası yiyerek hedef tahtasına oturtuluyorlar. Böyle bir karşı duruş, derslerden geçirilmemek, psikolojik baskı yemek gibi riskleri barındırıyor. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde yaklaşık bir ay önceki gösterilerde de PKK yandaşı bir grup tarafından teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri okul duvarlarına asılmıştı. Bölücü yandaşlarının bu eylemine bazı öğrencilerin tepki göstermesi üzerine olaylar çıkmıştı. Fakülte yönetimi sınav tarihlerini erteleyerek, eğitime 7 Aralık’a kadar ara vermişti. Daha sonra terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atan grubun içinde ODTÜ’den gelen bazı öğrencilerin de bulunduğu tespit edilmişti. Ankara Üniversitesi’nde bir grup öğrenci Ekim ayı içinde de, PKK’lı mahkumların cezaevlerinde yaptıkları sözde açlık grevlerine destek olmak amacıyla Cebeci Kampüsü’nde 12 saatlik açlık grevi gerçekleştirmiş, BDP’li milletvekilleri ve yöneticiler de üniversite kampüsüne ziyarette bulunarak adeta gövde gösterisi yapmışlardı. 




YÖNETİM ZAFİYETİ Mİ VAR?
Terör örgütü yandaşlarının, bir devlet üniversitesinin kampus alanları içerisinde bu denli cüretkar faaliyetler yürütebilmeleri “Üniversitelerde yönetim zafiyeti mi var?” sorusunu akla getiriyor. 


AİLELER KAYGILI
Türkiye’nin dört bir yanından bu devlet okullarına çocuklarını yollayan ve çocuklarının ne gibi ortamlarda öğrenim gördüklerini basın organları aracılığıyla takip ettiklerini bildiren aileler durumdan kaygılı.


KAOS YANLISI O ‘HOCA’LARDAN BİRİ..
Ankara Üniversitesi’nde marjinal gruplara destek veren öğretim üyeleri arasında Yrd. Doç. Reşat Barış Ünlü dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda, PKK’lıların gerçekleştirdiği açlık grevi eylemlerine destek veren Ünlü, ‘Kürt sorununun çözümüne ilişkin çalışmalar sürdürecekleri’ iddiasıyla ‘Kürt tutuklular anadillerinde savunma hakkına kavuşuncaya ve barış müzakerelerinin tekrar başlamasına imkan verecek şekilde Abdullah Öcalan’ın tecridi kaldırılıp, avukatlarıyla görüşmesi sağlanıncaya kadar’ görevli olduğu dersi vermeyeceğini, bunun yerine, bilimsel toplantı ve konferanslar dahil olmak üzere akademik aktivitelerinde ve derslerde ‘Kürt sorunu ve taleplerini öncelikli olarak gündemine’ alacağını duyurmuştu. 

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum