CHP Çankaya’yı meyhaneye çevirdi

CHP Çankaya’yı meyhaneye çevirdi
Dünya’da ve Türkiye’de halkın sağlığını ve toplumun huzurunu korumak için, içki kullanımı konusunda kısıtlamaya gidilirken CHP’li belediyeler adeta içkiyi teşvik ediyor.

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin ilçenin her yerini “meyhaneye” dönüştürdüğü resmi verilerle tescillendi. Resmi rakamlara göre mevcut bar, pavyon ve meyhanelerinin çokluğuyla bilinen Çankaya’da belediye, son 4 yıl içinde yüzlerce yeni lokantaya içki ruhsatı verdi; yüzlerce yeni pavyon, birahane ve gazinoya da iş yeri açma ve çalışma izni verdi.

CHP’li Bülent Tanık yönetimindeki Çankaya Belediyesi’nin ilçenin her yerini “meyhaneye” dönüştürdüğü resmi verilerle tescillendi. Resmi rakamlara göre mevcut bar, pavyon ve meyhanelerinin çokluğuyla bilinen Çankaya’da belediye, son 4 yıl içinde yüzlerce yeni lokantaya içki ruhsatı verdi; yüzlerce yeni pavyon, birahane ve gazinoya da iş yeri açma ve çalışma izni verdi. İşte o şok rakamlar: 
272 LOKANTAYA İÇKİ RUHSATI
AK Parti Çankaya Belediye Meclis üyelerinin ‘Bülent Tanık döneminde içkili işyerlerine verilen ruhsat sayısı’ ile ilgili soru önergesine cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy’un verdiği bilgilere göre, CHP’li Belediye 2009 yılında 58, 2010’da 61, 2011’de 76, 2012’de ise 77 adet olmak üzere toplam 272 lokantaya içki ruhsatı verdi.
YENİ 148 BAR, PAYYON 
CHP’li Belediye ayrıca 2009’da 30, 2010’da 54, 2011’de 33, 2012’de de 31 adet olmak üzere toplam 148 bar, taverna ve pavyona işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verdi.  

“BAHÇELİEVLER İÇKİLİ MEKANLARLA DOLDU”
Konu hakkında Akit’e değerlendirmelerde bulunan Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Sadettin Özbay, Çankaya Belediyesi’nin çok fazla yere içki ruhsatı verdiğini belirterek, “Buna işyerinin bulunduğu apartman sahipleri çok tepki gösteriyor. Binanın girişinde içkili bir mekân olduğu için vatandaş girerken çıkarken zorlanıyor. İkincisi de oradaki dairelerin değerleri düşüyor. Çünkü altında içkili bir yer bulunan daireyi kimse almak istemiyor. Biz içkili bir yer açılması için apartmanda oturanların onayı alınmasını teklif ettik ama bizi dinlemediler ve içkili yer ruhsatı vermeye devam ediyorlar. Özellikle binlerce öğrencinin bulunduğu Bahçelievler mahallesi içkili mekânlarla doldu taştı. Burada oturanlar yerlerini satıp başka bölgelere taşınıyorlar. Belediye Meclisi’ndeki CHP’lilerin sayıları bizden çok fazla olduğu için istedikleri gibi hareket edebiliyorlar” dedi.

Talha Çolak / Akit


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum