YARSAV Başkanının 'komünist' amcaoğlu karakol bastı

YARSAV Başkanının 'komünist' amcaoğlu karakol bastı
Veli Küçük’ün ajandasından çıkan bilgi notunda YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun akrabasının TİKKO’ya silah gönderdiği ifade ediliyor.

Aynı ajandada Beykoz’daki deposunda cephanelik ele geçirilen Albay Arif Doğan’ında TİKKO’ya silah gönderdiği belirtiliyor.

Terör örgütü PKK’ya 24 bin silah gönderdiği belgelenen Ergenekon Terör Örgütü'nün TİKKO’ya da silah gönderdiği ortaya çıktı. Ergenekon Terör Örgütü'nün lideri olmak suçlamasıyla tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ajandasında, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Jitem’in kurucularından emekli Albay Arif Doğan’ın, görevde bulunduğu dönemde Osman Aslan isimli bir Jitem mensubu aracılığıyla TİKKO’ya silah gönderdiğini not almış. Küçük Arif Doğan hakkında yazdığı nottan sonraki bölümde ise, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV ) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun amcasının oğlu emekli Albay Neşat Eminağaoğlu hakkın da da ilginç notlar yazmış.

TİKKO SİLAHLARI İSTANBUL’DAKİ EYLEMLERDE KULLANMIŞ
Emekli Tuğgeneral’in ajandasında yer alan notlar 47. klasörün 152. sayfasında yer alıyor. 19 Kasım 1990 tarihinde Binbaşı Abdülcelil Aytekin’in kendisine aktardığı bilgileri ajandasına not eden Küçük, Arif Doğan’ın silah sevkiyatı ile ilgili olarak şunları ifade ettiği belirtiliyor: “Osman Aslan Aydın’a giderek Cevat Dağ adlı şahsa 4 keleş + 4 tabanca vermiş. Cevat Dağ aracı imiş. O da gidip Mehmet Deniz ( soyadı muhtemelen alındı ) adlı asker firarisine silahları vermiş. Mehmet Deniz esasen TİKKO’cu imiş. TİKKO’nun ayrıca Aydın’da Adnan Menderes bulvarındaki Emlak Kredi Bankası çalışan Fikret Öztürk adlı elemanı da varmış ve Fikret, örgütün getirdiği sahte paraları bankada değiştiriyormuş. Mehmet Deniz bu silahları bir müddet sonra ( 1989 yılı sonbahar ayları ) İstanbul’a göndermiş veya götürmüş. İstanbul’daki eylemler kuvvetle muhtemel bu silahlarla yapılmıştır. Bu silah götürme, gönderme eylemi Arif Doğan’ın bilgisi dâhilinde yapılmıştır.”

KÜÇÜK, ARİF DOĞAN HAKKINDA ERSEVER’LE KONUŞUYOR
Veli Küçük, bu olayı faili meçhul suikastla öldürülen Jitem’in kurucularından Binbaşı Cem Ersever’le de görüşüyor. Küçük, Ersever’le görüşmesine ajandasına şöyle not etmiş: “Binbaşı Cem de konuyu teyid ediyor. Osman A.D.’nin çok yakın elemanı imiş ve A.D. her konuda Osman’a güveniyormuş. Silahların temini ve gönderilmesi A.D tarafından yapılmış ancak A.D. bu konuda kimseye açıklayıcı bilgi vermemiş. Bilahare Osman ve bir arkadaşı PKK tarafından teşhis edilerek yakalanmış. Osman sorgulandıktan sonra muhtemelen öldürülmüş. Arkadaşı yaralı olarak bırakılmış, Osman bildiği herşeyi örgüte anlatmış.”

ALBAYIN TİKKO’CU AKRABASI KARAKOL BASMIŞ
Veli Küçük’ün ajandasında Arif Doğan’la ilgili notun hemen ardından, 1998 yılında Jandarma albaylığından emekli olan Neşat Eminağaoğlu ile ilgili not yer alıyor. Küçük, notta, Eminağaoğlu’nun yakın akrabası olduğu iddia edilen Mustafa Öztürk’ün, TİKKO’cu olduğunu ve Tokat’ın Almus İlçesi’nde bir karakol baskınına katıldığı notunu yazmış. Küçük, Mustafa Öztürk’ün o dönemde henüz açığa çıkarılmamış durumu ise şöyle anlatıyor: “Mustafa Öztürk, Osman Uslu 1989 yılı başlarında Batman, Mardin yöresinden temin edilen 2 adet kaleşnikof ile 600 fişeği Osman Uslu’dan teslim almış. Osman bu silahları Mustafa’ya Adana’da teslim etmiş. Mustafa bu silahlarla Hatay tur otobüslerine binmiş. Tahminime göre Mustafa silahları Aydın veya Denizli bölgesine götürmüş. Allah bilir oradan İstanbul’a TİKKO’ya gitmiş olabilir.” Emekli Albay Neşat Eminağaoğlu’nun Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV ) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun amcasının oğlu olduğunun ortaya çıkması ise dikkat çekti.

'YARSAV BAŞKANI AK PARTİ'Yİ İNGİLİZ'E BÖYLE ŞİKAYET ETTİ' HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Kemal Gümüş-Vakit
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.