Şile'de şeriat kampı!

Şile'de şeriat kampı!
Türkiye'den de çok sayıda gencin katıldığı kampta gençlere "Yahudi şeriatı" başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim verilecek.

500 yahudi öğrenci Dedeman'da kampa girdi

İstanbul'un gözde ilçesi Şile ilginç bir buluşmaya evsahipliği yapıyor. Avrupa Yahudi Öğrenciler Birliği'nin Şile Dedeman Otel'de başlattığı yaz kampı sürüyor. 18 ila 30 yaş arasında yaklaşık 500 üniversite öğrencisini buluşturan "Samr-U 2008" isimli organizasyon 24 Ağustos'ta sona erecek. Kamp süresince gençlere "Yahudi şeriatı" başta olmak üzere seminer ve konferanslar yoluyla eğitim verilecek.
 
Kampa ilişkin bilgi veren Avrupa Yahudi Öğrenciler Birliği yetkilileri, bu yıl 25'incisinin düzenlendiğini söylediler. Organizasyonun her yıl başka bir ülkede yapıldığını ifade eden yetkililer, yaz kampının amacının, ''dünyanın değişik ülkelerinden gelen Yahudi öğrencileri ve kültürlerini kaynaştırmak olduğunu'' bildirdiler.

Yetkililer, yüzde 95'i Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen yaklaşık 500 öğrencinin 24 Ağustosa kadar İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli illerinde eğlence etkinliği düzenleyeceklerini, sinagogları, bulundukları kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edeceklerini kaydettiler.

Türkiye'den de çok sayıda Yahudi öğrencinin kampa katıldığı belirtilen açıklamada öğrencilerin büyük bölümünün ülkemize ilk kez geldikleri vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.