Veli Küçük'ü anlamak için okunacak kitaplar

Veli Küçük'ü anlamak için okunacak kitaplar
Ergenekon'un ilginç isimlerindenTuncay Güney'in İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından 2 Mart 2001 tarihinde kayda alınan kameralı sorgusunda, Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticilerinden Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü anlamak için ipuç

Güney, sorgusunda Veli Küçük'ün kodlarını en iyi şekilde çözüp anlamak için okunması gereken kitapları şöyle anlattı;

Alamut Kalesi ile Hasan Sabbah

Güney:  "Tırnak içinde bir şey söylemek istiyorum. Veli Küçük'ü anlamanız için, ben Veli Küçük'ü son iki yılda çözdüm. Bu söyleyeceğim çok önemli. Veli Küçük'ü anlamanız için bana verdiği bir kitap var. Alamut Kalesi. Bir diğer kitap var. Dağların şeyhi Hasan Sabbah. İki yıldır çözüyorum ama bu kitapları okuyunca ben işi tamamen çözdüm."

Öyleyse durum fevkalade vahim

Güney'in ipuçları doğruysa durum Demirel'in deyimiyle fevkalade vahim. Zira Hasan Sabbah'ın, ele geçirdiği Alamut Kalesi'nde kurduğu ihtilalci Haşhaşin'ler örgütü mensuplarının yapmayacakları hiçbir eylem ve suikast yoktu. İngilizce'ye "assassin/suikastçi" kelimesini kazandıran (?) bu örgütün elemanları/müritleri esrar ve vaad edilen cennet hayali sayesinde liderlerinin dedikleri her işi harfiyen yapmışlardı. Ünlü Selçuklu Veziri Nizamülmülk de, bu suikasta kurban gidenlerden birisidir. Kendisine bir arzuhal vereceğini söyleyerek huzuruna çıkan bir haşhaşin fedaisi tarafından hançerlenerek öldürülmüştü. Ardından Melikşah'ın, bir söylentiye göre av etinden zehirlenip hummadan diğer bir söylentiye göre ise zehir içirilerek öldürülmesi akıllara suikast sorusunu getirmişti. O dönem bu tür suikastler ve diğer cinayetler yüzünden sosyal ve siyasi karmaşa içinde geçmişti.

Rıfat Yörük/habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.