Cansız Daha Önce de 2 Kez Öldürülmüş

Cansız Daha Önce de 2 Kez Öldürülmüş
Fransa'da öldürüldüğü haberleri ile gündemde olan PKK kurucusu Sakine Cansız'la ilgili basında geçmiş yıllarda da benzer haberler çıkmış...

Tarihi tekerrürler, faili meçhul cinayetler, şüpheli kazalar gibi konularda çalışmalarıyla bilinen Araştırmacı Mustafa Yakutcan, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kadına düzenlenen silahlı saldırının şifreleri ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu.

Geniş bir gazete arşivlerine sahip olan Yakutcan, PKK'nın kurucularından ve infaz edilen 3 kadından biri olan Sakine Cansız'ın 22 sene içerisinde 2 defa öldürüldüğü şeklinde basında haberlerin yer aldığını söyledi.

Yakutcan “Türkiye’de bir çok suikast ve faili meçhul cinayetler ile Almanya’da dönerci cinayetleri olarak bilinen ve Türk vatandaşlarına karşı düzenlenen silahlı saldırıların bir çoğunun Çarşamba gününe denk geldiğini hususundaki tespitlerim daha önce basında yer almıştı. Paris’te Kürt Enformasyon bürosuna düzenlenen bu saldırıda Çarşamba gününe denk gelmesi bana ilginç geldi. Diğer taraftan Paris’teki saldırının, 1996 yılında gerçekleştirilen Sabancı suikastı ile aynı tarihe yani 9 Ocak’a denk gelmesi tamamen rastlantı olduğunu düşündüğüm için iki olay arasında kesinlikle bir bağlantı olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Mustafa Yakutcan şöyle devam etti: “Sakine Cansız’ın 22 yıl içerisinde hakkında çıkan ‘öldürüldü’, ‘Öcalan’la birlikte Roma’dan ayrıldı’ haberlerinin kaynakları itibariyle ne kadar tartışmalı olduğu ortaya çıkıyor. Eğer gazetede yazılanlar doğru ise bir dönem devletin yöneticileri ve halkımızın bazı birimlerce yanlış bilgilendirildiği ortaya çıkıyor. İmralı görüşmelerinin başladığı şu sıralarda güzergâh emniyetini sabote etmeye yönelik örgüt içi infaz gibi görülen Paris’teki silahlı saldırıda bize gösteriyor ki herkesin daha dikkatli olması gerekiyor.”

İşte o haberlerin kupürleri:

sakine-olduruldu-222-001.jpg


1991’DE ÇIKAN BİR HABER

“PKK, örgütten ayrılan 11 militanı öldürttü”

PKK lideri Abdullah Öcalan’ Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’le işbirliği yapmakla suçlayarak örgütten ayrılan ve aralarında merkez komite üyelerininde bulunduğu 11 kişi, Suriye, Lübnan ve İstanbul’da gerçekleştirilen suikastlerde öldürüldü. PKK Avrupa temsilciliği ise öldürülenlerin ajan olduğunu, cinayetleri PKK’nın işlemediğini öne sürdü.
1 Kasım günü Suriye’nin Kamışlı ilçesinde Mehmet Cahit Şener ve 6 arkadaşının kaldığı eve gelen ve kendilerini Suriye Gizli Servisi Muhaberat görevlisi olarak tanıtan dört kişi, içeri girdiler ve Mehmet Cahit Şener, Sakine Cansız, Fatma Temel ile birlikte isimleri bilinmeyen 4 kişiyi kurşun yağmuruna tuttular. Evde bulunanlardan üçü kadın üçü erkek altı kişi olay yerinde, Mehmet Cahit Şener ise hastanede öldü.

PKK’nın Bekaa Vadisindeki kampında da adları belirlenemeyen üç kişi örgütten ayrılanlarla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle kurşuna dizildiler.

PKK-Diriliş Kanadı örgütü içerisinde yer alan ve İstanbul’a örgütlenme çalışmaları için geldiği belirlenen Mustafa Pursa’da geçen hafta, Kumkapı Mehmet Paşa Camii yanında pusu kuran kişi ya da kişilerce kurşunlanarak öldürüldü.

Art arda gelen suikastlardan sonra bir açıklama yapan PKK Avrupa temsilcili ise, öldürülenlerin ajan olduğunu öne sürdü, ancak cinayetlerle PKK’nın bir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Üst düzey bir istihbaratçı ise PKK’da son zamanlarda büyük kopmalar olduğunu belirterek, Apo’nun ayrılanlara gözdağı vermek amacıyla suikastlara başladığını söyledi. (19.11.1991-Milliyet-Ali Fuat DUATEPE)

TARİH; OCAK 1999

Roma’dan ayrılan kafilede Öcalan’la birlikte Sakine Cansız’da vardı!

Milliyet gazetesinin haberine göre;
İstihbarat birimleri, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 2 ayı aşkın süredir kaldığı İtalya’nın başkenti Roma’dan 150 kişilik kafileyle ayrıldığını, grup içinde “Sürgünde Kürt Parlamentosu” üyesi Abdurrahman Çadırcı ile ERNK’nin Avrupa sorumlusu Kani Yılmaz ve örgütün yöneticileri Sakine Cansız, Hasan Akif ve Ali Haydar Kaytan’da bulunduğu” iddia edilmişti. (29.1.1999-Milliyet-Tolga Şardan)

TARİH; HAZİRAN 1999

“ÖCALAN adamlarını öldürttü”

PKK’nın İran’daki 6.kongresine katıldıktan sonra yakalanan örgütün Avrupada’ki üst düzey sorumlularından Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dumlayıcı, ERNK sorumluları Sakine Cansız ve Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan’nın Abdullah Öcalan’ın tutuklanmadan önce verdiği emirle, öldürüldükleri ileri sürüldü. Belçika’da güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kenya’da Öcalan’la birlikte olan PKK’lı üç kadının öldürülmesi içinde emir verildiği öne sürüldü. Anadolu Ajansı - 26.3.1999-Milliyet


fotograf1.jpg

1999’DA ÖCALAN’A BİLE SORULMUŞ, “SEN Mİ ÖLDÜRTTÜN” DİYE?

Öcalan’ının idam talebiyle yargılandığı davanın İmralı Adasındaki üçüncü duruşmasında Mahkeme Başkanı M.Turgut Okyay’ın; Kani Yılmaz, Ali Haydar Kaytan ile Sakine Cansız’ın ölüm emrini verdin mi? sorusu üzerine Öcalan; Yaşıyorlar, araştırılabilir” demişti. 3 Haziran 1999-Milliyet”

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum