Van’da Hasta Kurtarma Operasyonu

Van’da Hasta Kurtarma Operasyonu
Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Sürüyolu köyünde hamile kadın ihbarı alan 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), yolu kardan dolayı kapalı bulunan köye ‘Snowtrack’ çelik paletli ambulansla ulaşıp kadını hastaneye yetiştirdi.

- Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Sürüyolu köyünde hamile kadın ihbarı alan 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), yolu kardan dolayı kapalı bulunan köye ‘Snowtrack’ çelik paletli ambulansla ulaşıp kadını hastaneye yetiştirdi.

İl merkezine 125 kilometre uzaklıkta bulunan ve kardan dolayı yolu kapalı bulunan köydeki hastaya ulaşabilmek için ‘Snowtrack’ çelik paletli ile bir UMKE aracı ve bir ambulansla Sağlık Müdür yardımcısı Hamit Karataş komutasında yola çıktı. Sağlık ekipleri, belirli bir noktaya kadar gittikten sonra yolun kardan dolayı kapalı olması nedeni ile ‘Snowtrack’ çelik paletli ambulansla yola devam etti. Beş saatlik zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaşabilen sağlık ekipleri, doğum sancıları tutan ve 3’ncü çocuğuna hamile olan imam nikahlı 29 yaşındaki Selma Kep’in ilk tedavisi köyde gerçekleştirdi. Zaman kaybetmeden ambulansa bindirilerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırılan kadının tedavi altına alındığı ve doğumuna kısa bir süre kaldığı öğrenildi. 71 yaşında ikinci babalık duygusu yaşayan İsmail Aslan sevincini dile getirerek 112 Acil Servis ve UMKE ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.