Akredite terörist

Akredite terörist
Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuksuz sanığı İlhan Selçuk'un imtiyaz sahibi olduğu Cumhuriyet gazetesi, dün skandal bir ilan yayınladı.

Ergenekoncularla temas halinde olduğu ortaya çıkan ve yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan DHKP-C'nin elebaşı Dursun Karataş'a vefatının ardından yapılan taziyeler için teşekkür ilanıydı bu. Gazetenin 10. sayfasında DHKP-C elebaşının fotoğrafıyla birlikte yayınlanan ilanda, terörist Karataş’ın yakınlarının “Dursun Karataş'ın vefatı nedeniyle acımız büyüktür. Onu sonsuzluğa uğurlarken hep yanımızda olan tüm dostlarımıza, sevdiklerimize teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi. 

ŞEHİT AİLELERİ: RESMEN HAİNLİK 
Cumhuriyet’in skandal ilanı şehit ailelerinin tepkisini çekti. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamit Köse, hainlerin yanında olan ve onları destekleyenlerin de en az onlar kadar hain olduğunu söyleyerek “Hainlerin taziye ilanlarına yer verenler ve onların acısına ortak olduklarını söyleyenler terör suçuna iştirak etmiş sayılmaz mı?” diye sordu. Köse, “Bu teröristlerin öldürdüğü vatan evlatlarının acılarına yer vermeyenlerin nasıl bir zihniyette oldukları görülmektedir. Adı her ne kadar Cumhuriyet olsa da, bunların Cumhuriyetin değerleriyle ilgileri bulunmamaktadır ve aslında zihniyetlerine yakışanı yapmaktadırlar. Cumhuriyet gazetesinden de şehitlere saygı beklenmezdi zaten” diye ekledi. Şehit babası Bekir İspirli de “Bu gazeteyi nefretle kınıyorum. Bir tane şehit haberine doğru düzgün yer vermeyen bu gazetenin bir terör örgütü elebaşısının ilanını yayınlaması, şehitlerimize hangi gözle baktıklarını göstermesi açısından ibret vericidir” dedi.

Uğur Bayer-Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.