Bu Da Kılıçdaroğlu'nun Öteki Kardeşi

Bu Da Kılıçdaroğlu'nun Öteki Kardeşi
Yazar Süleyman Yeşilyurt, “CHP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu kooperatif parasını zimmetine geçiren kaçak su kullanmaktan hapis cezası alan ikizinin de alnından öpecek mi merak ediyorum” dedi.

2014 yerel seçimlerine doğru yol alınırken candaş medya, Kemal Kılıçdaroğlu’nu “dürüstlük abidesi” olarak halka pazarlama işine erken girdi. Küçük kardeş Celal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li Gaziemir Belediyesi’nden ihale alan ve sahibi Tuncelili olan Gür-Al İnşaat firmasınca “gündüz bekçisi” kontenjanından istihdam edildiği iddiası süslenerek haber yapıldı. Ağabey Kılıçdaroğlu da kardeşi için “Kardeşim evinin ekmeğini alın teriyle kazanan bir emekçi. Onu alnından öpüyorum” değerlendirmesini yaptı.

İKİZ KARDEŞİN MARİFETLERİ!

Ancak CHP Genel Başkanı’nın ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu’nun, Kocaeli’nde yöneticisi olduğu Özcan Yapı Kooperatifi’nin 47 bin lirasını zimmetine geçirmesi ve kaçak su kullanmaktan hapis cezası alması es geçildi. Başında bulunduğu Özcan Yapı Kooperatifi’ne sayaçsız su bağlandığı iddiasıyla Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kılıçdaroğlu, 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kılıçdaroğlu’nun daha sonra 2 aya indirilen cezası, yeniden suç işleyebilir gerekçesiyle ertelenmemişti. Mahkemenin karar yazısında aynen şöyle deniliyordu: “Sanığın, olay tarihi olan 3 Temmuz 2001 tarihinde inşaatında sayaç harici kaçak su kullandığı, 126192 nolu sayacın suç tarihinden sonra 11 Eylül 2001 tarihinde takıldığı ve bu suretle sanığın atılı suçu işlediği sabit olmuştur.” Kılıçdaroğlu’nun, yüz kızartıcı suçtan aldığı bu cezaya herhangi bir itirazda bulunmaması dikkat çekmişti.

“KILIÇDAROĞLU BUNU KAMUOYUNA AÇIKLASIN”

Adil Kılıçdaroğlu’nun adının karıştığı skandallara “Çarkçı Kemal” isimli kitabında yer veren yazar Süleyman Yeşilyurt, Akit’e yaptığı açıklamada, dürüstlükten bahsedecek son kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal için sarfettiği “gurur duyuyorum” ifadesini hatırlatan Yeşilyurt, ikiz kardeş Adil’in işlediği suçlara değinerek, “Mademki kardeşiyle gurur duyuyor, Kocaeli’nde yöneticisi olduğu sitede sayaç değiştirerek su hırsızlığı yapan ve aynı zamanda yönetimin 47 bin 653 lirasını zimmete geçiren ve su hırsızlığından dolayı önce 6 ay, sonra 3’te 1’e indirilerek 2 ay hapis cezası alan, bu cezayı az gördüğü için Yargıtay’a gitmeye dahi lüzum görmeyen bir kardeş ne kadar dürüst olabilir? Adil Kılıçdaroğlu, temyize gitmemekle hırsızlığı kabul etmiş oluyor. O nedenle Kemal Kılıçdaroğlu bu yüz kızartıcı durumu da kamuoyuna açıklamak durumundadır. Bunlar hayal mahsulü değil, belgeli konulardır” dedi.
Hırsızlıktan kaydı bulunan Adil Kılıçdaroğlu’nun 2010’dan beri CHP üyesi olduğunu belirten Süleyman Yeşilyurt, bunun yasalara aykırı olduğunu kaydederek, “Türkiye’de yasalar gereği hiçbir siyasi partide hırsızlıktan ceza alan üye olmazken, Kılıçdaroğlu’nun ikiz kardeşinin CHP’ye üye olması yüz kızartıcı bir şeydir. CHP Genel Başkanı, acaba hırsızlıktan ceza alan ikizinin de alnından öpecek mi merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ DÂVÂDAN BÖYLE YIRTTI

Yeşilyurt, zimmetine para geçirmekten de davalık olan Adil Kılıçdaroğlu’nun ikinci bir sabıka kaydına sahip olmaktan kurtulmasını ise şöyle anlattı: “Kooperatif yönetimiyle anlaşarak kendisine ait olan inşaat halindeki daireyi ve yardımcısı Arzu Vuruşkan’ın inşaat halindeki dairesini verdi. Kooperatif yönetimi de davayı geri çekti. Böylece ikinci bir davadan da ceza almaktan kurtuldu. Zaten Kılıçdaroğlu, 47 bin liralık zimmete geçirme olayından sonra yönetimden atıldı.”

Yazar Yeşilyurt ayrıca, Celal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de Tuncelili yakınlarının sahibi olduğu inşaat firmasında bekçilik yapmasının da kurgudan ibaret olduğunu vurguladı.

Erol Metin \ Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum