İnfazların Arkasında Kim Var?

İnfazların Arkasında Kim Var?
Balıkçı lakaplı İlhami Işık, Paris'teki olayın arkasında Türkiye'nin ya da PKK'nın olduğu ihtimalini sıfıra yakın görüyor...

1996-98 ve 2010’da devlet ve Öcalan arasındaki görüşmelerde arabuluculuk yapan Balıkçı lakaplı İlhami Işık, Paris’te PKK ’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in katledilmesiyle ilgili bir teori ortaya atıyor.

Suriye’nin, İran’ın, Türkiye ’nin ve PKK’nın olağan şüpheliler arasında sayıldığı bu katliamın arkasında Işık’a göre Suriye Muhaberatı ve Fransız derin devleti var. Işık, “Bu işin ardında Türkiye’nin ya da PKK’nın olma ihtimalini sıfıra yakın görüyorum” diyor.

Nedenini sordum, şöyle cevap verdi: “PKK, hâkim olduğu bölgede, kendi halkına karşı bu tür infazlar yapmıştır ama kendi bölgesinde. Bunu uluslararası bir arenaya taşımak PKK’nın ne tarzıdır ne de kapasitesindedir. Türkiye’nin böyle bir işe bu zamanda kalkışacağına ihtimal vermiyorum. MİT Müsteşarı Hakan Fidan hayatının operasyonunu gerçekleştiriyor, İmralı’yla görüşmeleri sürdürüyor. Paris’te Türkiye tarafından gelebilecek böyle bir saldırıya izin verir mi vermez.”


Öyleyse nedir?

Işık’a göre işin içinde Fransa derin devletinin olmaması mümkün değil. Buna karşın Fransa’nın kendi topraklarında böyle bir eyleme kalkışmayacağı tezi konuşuluyor. Işık ise “Evet belki bizzat kendisi yapmaz ama yol verir. Ki bu olayda Fransa’nın yaptığı tam olarak budur.’


Kime yol veriyor?

Suriye Muhaberatı’na.

“Bu noktada Fransa ve Suriye arasındaki tarihsel bağı, Suriye’nin askeri birliğinin Fransa tarafından oluşturulduğunu hatırlamak gerekir. Muhaberat, Fransa’da böyle bir eylemi en rahat şekilde gerçekleştirecek, o yolu bulacak örgüttür.

PKK’yı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden daha iyi tanır. En temelde PKK, Muhaberat’ın kontrolündeki bölgede ve onun göz yummasıyla kurulmuş bir örgüttür.”


Mesaj doğrudan PKK’ya

Diyelim ki Suriye Muhaberatı yaptı. Peki tam olarak niye yaptı?

Işık’ın cevabı şöyle: “Buradaki mesaj doğrudan PKK’yadır. Katledilen kişilerin kadın olmasının mesajın içeriğiyle ilgisi yok, sadece yaratacağı öfkeyi katmerlemek bakımından bir anlamı var. Muhaberat, Türkiye devleti ve İmralı görüşmelerinin sonrasında silahlı güçlerin sınırdışına çekilmesinden, herhangi bir silahsızlanmadan hem ekonomik hem de siyasi açıdan kayıp yaşayacağını düşünüyor. Ki doğrudur, bu barış süreci Suriye’nin hiç işine gelmez. Ayrıca İmralı müzakerelerinin olumlu geçmesi PYD’yi de etkiler. Ve PYD’nin tavrı şu anda Suriye için hayati önemdedir. Lütfen Batı Kürdistan’ın kontrolünün bir gecede nasıl ele geçirildiğini unutmayalım.”

Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum