Akit Milletin Sesi

Akit Milletin Sesi
Bombalı saldırının ardından, dostlarının Akit’e desteği sürüyor. Akit'e ziyaretler devam ederken, iş, siyaset ve medya dünyasından da ‘geçmiş olsun’ telefonları yağıyor.

Geçtiğimiz cumayı cumartesiye bağlayan gece geç saatlerde Akit'in basıldığı matbaa tesislerine yapılan parça tesirli bombalı saldırının yankıları sürüyor.

Saldırının ardından Türkiye’nin her tarafından yükselen tepki giderek büyüyor. Akit’e yönelik sindirme operasyonunun bir parçası olarak değerlendirilen saldırı nedeniyle dün de gazeteyi ziyaret ederek ve telefon açarak geçmiş olsun dileklerini iletenler eksik olmadı.

İHH’DAN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Oruç ve aktivisti Ümit Sönmez, Akit’i ziyaret etti. Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ile görüşen İHH heyeti, Akit'in basıldığı matbaa tesislerine atılan bombadan dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Oruç, Akit’in özgün bir duruş sergilediğini dile getirdi. Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ise teşekkür ederek, İHH’nın işini çok düzgün yaptığını belirtti.

ASDER AKİT’E ‘GEÇMİŞ OLSUN’ DEDİ

Adaleti Savunanlar Derneği, (ASDER) Akit gazetesinin Bağcılar’daki matbaa tesislerine yapılan bombalı saldırıyı kınadı. Dernekten yapılan açıklamada, “Yeni akit gazetesinin Bağcılar’da bulunan matbaasına bombalı saldırı gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu saldırı barış ve huzuru bozan provokatif bir harekettir. Yeni Akit gazetesine yapılan bu saldırıyı kınıyor ve Yeni akit ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

TOBB AKİT’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de Akit'in basıldığı matbaaya yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı. Akit ailesine geçmiş olsun diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gönderdiği mesajda şöyle dedi, “Ülkemizin saygın gazetelerinden birisi olan ve Türk okuyucusu nezdinde medyamızda meslek ahlakının ve ilkeli yayıncılık anlayışının yerleşmesine unutulmaz katkılarda bulunan Yeni akit gazetesinin matbaasına yapılan bombalı saldırıyı, Türk iş dünyası adına şiddetle kınıyorum.”

ATALAY: KINIYORUZ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da gönderdiği mesajda şunları söyledi: “Yeni akit gazetesinin basıldığı Bağcılar’daki matbaa tesisinde düzenlenen bombalı saldırı bizleri üzmüştür. Basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkını engellemeye yönelik çirkin saldırıyı kınayarak, sorumluların bir an önce yakalanmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle, matbaa çalışanları başta olmak üzere Yeni akit gazetesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

KAPAR: AKİT BUNDAN KORKMAZ BİLAKİS BİLENİR

Altay Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Kapar; yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. Saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada Kapar, “Sayın Mustafa Karahasanoğlu’nun şahsında tüm akit ailesine geçmiş olsun. Her türlü gelişmede Müslümandan yana tavrını açıkça gösteren Yeni akit kadrosunun bu çeşit saldırılarla yılmayacağını, bilakis bulunduğu mevziye çok daha güçlü sahip çıkmaya devam edeceğini biliyoruz. Paris saldırılarıyla birlikte başlayan sürecin bir yansıması-devamı niteliğindeki çabalar sonuçsuz kalmaya mahkûmdur” dedi.

AFŞİN BASIN BİRLİĞİ DE SALDIRIYI KINADI

Kahramanmaraş’ta ise, Afşin Eshab-ı Kehf Basın Birliği, Yedisevin Haber Merkezi ve Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri ortak bir açıklama yaparak Akit’e yapılan menfur saldırıyı kınadı. Afşin Basın Birliği Başkanı Sıtkı Gönen, “Akit gazetesi en zor zamanlarda dahi doğruyu yazmaktan çekinmeyen bir yayın çizgisine sahip. Her zaman doğruları yazan bir basın kuruluşunun hedef olarak seçilmesi düşündürücü. Eshab-ı Kehf Basın Birliği olarak bu hain saldırıyı kınıyor İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu şahsında bütün akit camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri sözcüsü Hüseyin Bozkurt ise, “Bu saldırı doğruya, hakka, cesarete yapılmıştır. akit Türk halkının işiten kulağı, gören gözü haykıran sesidir, tüm akit çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz” diye konuştu.

MAZLUM DER’DEN AKİT SALDIRISINA KINAMA GELDİ

Mazlum Der Kayseri Şube Başkanvekili Ahmet Taş da Akit'e yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Taş, Akit'in kurulduğu günden bugüne zalime karşı mazlumların yanında olan bir kurum olduğunu belirterek son yaşanan olaylar arasındaki benzerliğe dikkat çekti. Taş, “Akan kanın durması, anaların gözyaşının dinmesi için olumlu adımların atıldığı şu günlerde 100 PKK militanının Hakkari’deki karakol saldırısı, Paris’te üç PKK mensubu kadının öldürülmesi ve ulusal akit gazetesine yapılan bombalı saldırı, terörden beslenen derin güçlerin olumlu gelişmelerden rahatsız olduğunu ortaya koydu” dedi.

AKİT’E “GEÇMİŞ OLSUN” TELEFONLARI YAĞDI

Akit'e düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle siyaset, medya, iş ve sanat dünyasında telefonla arayarak veya mesaj göndererek “saldırıyı lanetleyen” ve “geçmiş olsun” dileklerini ileten isimlerden bazıları şöyle:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Basın Konseyi Genel Sekreteri Kaan Karcılıoğlu, Kocaeli Eski Milletvekili Muzaffer Baştopçu, ASKON Başkanı Mustafa Koca, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, İstanbul Eski Milletvekili İlhan Kesici, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Danışmanı Yusuf Ziya Cömert, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Samanyolu Televizyonu Yayın Koordinatörü Hidayet Karaca, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni ve Radikal Yazarı Murat Yetkin, gazeteci yazar Sibel Eraslan, gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş, Milli Gazete’nin emektarları Abdülkadir Türker, Halil Gölve, İbrahim Balcı ve Bayram Öz, Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, Radyo 7 Genel Yayın Yönetmeni Fermani Karaçam, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Ömer Faruk Çakır, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, SGK Başkanı Fatih Acar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Bülbüllü, AK Parti Isparta eski İlçe Başkanı Şair Yazar Abdullah Gülcemal, Dok Gemi İş Sendikası Başkanı Necip Nalbantoğlu, Deniz Feneri Derneği Başkan Danışmanı Hamza Elmas, Altay Vakfı Başkanı Hasan Kapar, Mazlumder Sivas Şube Başkanı Mehmet Ali Genç.


Bem-Bir-Sen’den ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Akit matbaasına yapılan bombalı saldırı sonrası duyarlı STK’ların Akit’e destek ziyaretleri sürüyor. Dün de Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) heyeti gazetemizin Ankara bürosunu ziyaret ederek, temsilcimiz Yener Dönmez’e “geçmiş olsun” temennisinde bulundu.

Bem-Bir-Sen heyetinde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Sevinç, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı ve Genel Koordinatör Sultan Kara yer aldı. Akit’in milletin birliğine ve vatanın bütünlüğüne hizmet ettiği için bölücü örgüt tarafından hedef tahtasına konduğunu söyleyen sendika yöneticileri, “Akit’i susturamayacaklar. Akit, milletin sesidir. Muhafazakâr Anadolu insanı Akit’in arkasındadır” dedi.

“AKİT, MAZLUM ANADOLU İNSANININ SAHİBİDİR”

Geçmiş olsun ziyaretinde duygu ve düşüncelerini aktaran Başkan Yardımcısı Sevinç, mazlum Anadolu insanının sahibi olan Akit’in her zaman Müslüman-Türk insanının hakkını savunduğunu ve milletin sesi olduğunu söyledi. Milletin değerleri için mücadele eden Akit’in bu uğurda birçok bedel ödediğini hatırlatan Sevinç, “Birkaç gün önce yaşanan hain saldırı da bu bedellerden birisidir. Ancak biliyoruz ki, Akit hak yolunda mücadeleden vazgeçmeyip Müslüman Anadolu insanın sesi olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“AKİT’İN ARKASINDA MİLLET VAR”

Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Karslı ise; Akit’in milletin birliğini ve vatanın bütünlüğünü tehdit eden şer odaklarını deşifre ettiği için hedef tahtasında olduğunu aktararak, “Yıllarca PKK neden bitmiyor diye soruyoruz. Çünkü ülke içinde PKK’ya destek veren hainler var. Akit bunları tespit etti ve gerçekleri kamuoyuna gösterdi. Bu yüzden susturulmaya çalışılıyor. Fakat bunu hiçbir zaman başaramayacaklar, çünkü Akit’in arkasında millet var” diye konuştu.

“AKİT MAZLUMLARIN SESİ VE SAVUNUCUSU OLMUŞTUR”

Bem-Bir-Sen Genel Koordinatörü Sultan Kara da başörtüsünden dolayı muhabir olarak çalıştığı bir gazeteden kovulduğunu hatırlatarak, “Kovulduktan sonra bana Akit sahip çıktı. Her dönemde de Akit, Müslümanların ve mazlumların sesi ve savunucusu oldu. Akit’i Akit yapan milletin değerlerine olan saygısıdır. Haince yapılan bombalı saldırı beni derinden etkiledi. Ama bilinmesi gerekir ki, Akit’i kimse susturamaz” şeklinde konuştu. Temsilcimiz Dönmez de ziyaret için teşekkürlerini ileterek, sendikaya çalışmalarında başarılar diledi.

Milli Gazete heyetinden Akit’e ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Milli Gazete yönetiminden Akit’e ‘geçmiş olsun’ ziyareti! Milli Gazete İmtiyaz Sahibi Ömer Yüksel Özek, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ve gazetenin Dağıtım Müdürü Cemil Pehlivanlı, gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’nu ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Gazetemize yönelik saldırıyı kınayan Milli Gazete yetkilileri, gazeteciliğe yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu bildirdiler. Ziyarette ayrıca Akit dostu Mehmet Özgür de hazır bulundu.

MEDYA-İŞ’TEN GEÇMİŞ OLSUN

Yeni Akit’e yapılan saldırıyı kınıyoruz
ANKARA- Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş), Yeni Akit Gazetesi’nin basıldığı Bağcılar’daki matbaa tesislerine yapılan bombalı saldırıyı kınadı. Medya-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda gazete ve gazetecilere saldırıların arttığı belirtildi. Birkaç gün önce de AA ekibine görev başında yapılan saldırının hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Şimdi ise Yeni Akit Gazetesi’nin matbaasına ses bombası atılmasını Medya İşçileri Sendikası olarak şiddetle kınıyoruz. Yeni Akit Gazetesi’nin basıldığı matbaa tesislerine ses bombası atılması, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Yeni Akit Gazetesi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve olayın faillerinin bir an önce yakalanmasını diliyoruz.”

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum