Bunlar Liselerde Ne Yapıyor?

Bunlar Liselerde Ne Yapıyor?
Üniversitelerden sonra şimdi de liselere inen Kaos GL mensupları, lise öğretmenlerini toplayarak, muhataplarına bu eğilimlerin "normal" olduğunu anlatıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu tuhaf toplantılarla ilgili nasıl bir tutum takınacağı m

 

Homoseksüeller, travestiler, lezbiyenler "imaj atağına" kalktı. Üniversitelerden sonra şimdi de liselere inen Kaos GL mensupları, lise öğretmenlerini toplayarak, muhataplarına bu eğilimlerin "normal" olduğunu anlatıyorlar. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu tuhaf toplantılarla ilgili nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor. 
 
Akit’ten Furkan Altınok’un haberine göre, toplumdaki olumsuz imajlarını düzeltebilmek için pek çok atraksiyon gerçekleştiren cinsi sapkınlar, şimdi de orta öğretim kurumlarına el attılar. Pek çok üniversitede yanıltıcı isimlerle "öğrenci kulübü" adı altında örgütlenen homoseksüel ve benzerleri, şimdi de liselerde faaliyet göstermeye çalışıyorlar. Lise öğretmenlerini toplayan Kaos GL taraftarları, öğretmenlere bu eğilimlerin "normal" olduğunu anlatıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu tuhaf toplantılarla ilgili nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor. 
 
ESKİŞEHİR'DEYDİLER...
Kaos GL yöneticileri son olarak Eskişehir'de böyle bir toplantı gerçekleştirdiler. Daha önce İstanbul, İzmir ve Ankara'da benzer toplantılar yaptılar. Eskişehir'de de, yaklaşık 50 lise öğretmeni etkinliğe katıldı. Adına, "Yerel Homofobi Karşıtı Buluşma Etkinlikleri" denilen toplantıda, Eskişehir’de rehber öğretmen olarak çalışan 50 rehber öğretmen ile bir araya gelindi. Etkinliğin açılış oturumunu Kaos GL Danışma Kurulu Başkanı Melek Göregenli yaptı. Göregenli, Ayrımcılık ve homofobi üzerine sunum yaptı. İki gün süren etkinlikte Dr. Koray Başar cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gelişimi üzerine sunum yaptı. Eğitimin ikinci gününde ise LGBT öğrenciler ve eğitimcilerin okul ortamında yaşadığı ayrımcılıklar deneyimleri üzerine Umut Güner ve Seçin Tuncel "deneyimlerini" aktardı.
 
ULUSLARARASI DESTEKLERİ DE VAR 
Mira Rehberlik Danışmanlık Merkezi, Eğitim Hakları Derneğinin ve rehber öğretmenlerin destekleriyle gerçekleşen toplantıda, homoseksüel eğilimlerin, yaşantı biçiminin bir hastalık olmadığı, bir tercih olduğu vurgulanarak, toplumdaki homofobik eğilimlerle nasıl baş edileceğine ilişkin örneklemelere yer verildi. "Yerel Homofobi Karşıtı Buluşma Etkinlikleri", Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma üst başlığı altında Canada Fund for Local Initiatives tarafından da destekleniyor. 
 
Yeni Akit 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum