İşte Öcalan’ın “Akil Adam”ı

İşte Öcalan’ın “Akil Adam”ı
Teröristbaşı Öcalan’ın barış süreci için “akil adam” olarak Osman Kavala, Ümit Boyner ve Mithat Sancar’ı yanına istemesi hayli anlamlı bulundu.

Devlet gözetiminde İmralı’ya giderek teröristbaşı ile görüşen DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Öcalan’ın “akil adam” olarak yanına 3 isim istediğini söylemiş, bu isimleri “Ümit Boyner, Osman Kavala ve Mithat Sancar” olarak açıklamıştı. Kamuoyunda bugüne kadar pek çok kişi “akil adam” olarak anılmışken, Öcalan’ın tercih ettiği bu 3 isim oldukça manidar bulundu.

ÖCALAN’IN UMUDU YURTDIŞINDAN ZENGİN LOBİLER

Bu 3 isimden anlaşıldığı kadarıyla Öcalan, Türkiye kamuoyunda yazı ve yayınlarıyla etkin kişiler yerine zengin iş çevresini tercih etti. Osman Kavala ve Ümit Boyner’in, İstanbul’un Boğaz lobisiyle yakından ilişkili olduğu biliniyor. Bu iki ismin yine başta ABD ve İngiltere olmak üzere, yabancı ülkelerle bağlantılı olması, “Öcalan’ın Türkiye kamuoyundan çok, yurtdışından etkin ve zengin lobilere umut bağladığı” şeklinde yorumlanıyor.

OSMAN KAVALA KİMDİR?

Öcalan’ın “akil adam” olarak yanına istediği isimlerin faaliyetleri de hayli dikkat çekiyor. Örneğin Osman Kavala.. Malum “akil adamlar”, “diyalog ve temas grubu”, “barış konseyi” gibi çeşitli isimlerle 2005’ten bu yana bir araya gelen yapıların içindeki isimler hiç değişmedi. Normal şartlar altında devletle-PKK arasında durması gereken ve herkese hitap etmesi gereken bu yapıların içinde yer alan isimler nedense hep PKK’ya yakın ve PKK’nın tezlerini neredeyse birebir savunan, hatta özerkliği isteyen isimler oldu. Her “barış dalgasıyla” ismi gündeme gelen Osman Kavala da bu isimlerden birisi.

osman3.jpg

KIZIL MİLYARDER

1924 mübadelesiyle Yunanistan’dan gelen Kavala ailesine mensup Osman Kavala, 1957 Paris doğumlu, Robert Koleji mezunu. KVK’nın sahibi olan Osman Kavala’nın bilinen diğer ismi “Kızıl Milyarder”.

BDP’LİLERLE EYLEMDE

Osman Kavala, Haziran 2011 seçimlerinden sonra, Hatip Dicle’nin mazbatasını alamaması üzerine KCK’lıların düzenlediği protestoya BDP’lilerle birlikte katılmıştı.

osman4.jpg

ERDOĞAN VE ÖZEL’E “KATLİAMCI” SUÇLAMASI

Osman Kavala ayrıca 9 Şubat 2012 tarihinde, PKK’nın sol örgütleri birleştirmek amacıyla yapılandırdığı çatı partisi HDK’nın koordinesinde, Uludere olayıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında toplu katliam suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Osman Kavala, TSK’nın yaptığı hava operasyonlarını durdurmasını isteyen 100 aydın ile birlikte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le de görüştü.

VE MİTHAT SANCAR

Mithat Sancar da, PKK propagandası yapmakla eleştirilen Altan ailesine yakın bir isim. Taraf’ta da yazıları yayınlanan Sancar’ın, PKK paravanı olduğu ortaya çıkan DPI adlı Londra merkezli örgütün gizli toplantılarına katılan isimlerden olduğu da basında yer almıştı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum