F-35'lerde Yıldırım Çarpma Tehlikesi!

F-35'lerde Yıldırım Çarpma Tehlikesi!
Dünyanın en iyi savaş uçağı olarak tasarlanan ve Türkiye'nin de önümüzdeki yıllarda envanterine katacağı F-35'lerde pürüzler bitmek bilmiyor.
Projeyle ilgili The Telegraph Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'ye her biri 100 milyon doların üzerinde bir tutara mal olacak uçakların yıldırım ve şimşekli havalarda uçması oldukça sakıncalı.
 
Pentagon'un test raporlarına dayandırılan haberde uçağın şimşekli havalarda yakıt deposunun tasarımı sebebiyle korunmasız kaldığı, bu yüzden infilak riski oluşturduğu ifade edildi. 
 
Yıldırım oluşturması muhtemel olan bulutlara 25 mil yaklaşması sakıncalı olarak görülen yeni nesil savaş uçağı JSF  'le ilgili açıklama yapan üretici firma Lockhead Martin, 'bahsedilen sorunun büyük olmadığını ve uçakla ilgili geliştirmelerin devam ettiğini' söylemekle yetindi.
 
Radara yakalanmayan, 1450 mil yakıt tedarik etmeden uçabilen yeni nesil savaş uçakları saatte 1300 mil sürate ulaşabiliyor. 
Türkiye'nin ilk planda 100, ABD'nin ise 2500 adet satın almayı planladığı uçaklarla ilgili çalışmalar 1999 yılında başlamış, Türkiye projeye 2002 yılında dahil olmuştu.
 
Artan maliyet ve jetin harekât kabiliyetinin istenen seviyeye ulaşamamasıyla ilgili devam eden sorunlar sebebiyle Türkiye'nin 2015 yılında teslim almayı planladığı 2 adet uçağı ertelediği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.
 
 Aynı sorunlar sebebiyle geçtiğimiz aylarda Kanada, almayı planladığı 65 adet jet siparişini iptal etmişti.
 
samanyoluhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum