Anlaşmalı Boşananlara Kötü Haber

Anlaşmalı Boşananlara Kötü Haber
Yetim maaşı almak için anlaşmalı boşanıp beraber yaşayan çiftlere ceza yağıyor.

Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Türkoğlu, yetim maaşı iptal edilen 756 çiftten her birine 35-40 bin lira arasında değişen miktarlarda geri ödeme bildirimi yapıldığını söyledi.

Denetimler ve ihbarların değerlendirilmesi sonucu babasının emekli maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı boşanma sonucu devletten haksız kazanç sağlanmasının önüne geçmeye çalıştıklarını ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar gelen binin üzerinde ihbarı değerlendiren ekiplerimiz, çiftlerin durumlarını yerinde inceledi. Bunun yanında adrese dayalı nüfus kayıt sistemi, elektrik-su faturaları ve çevre araştırmasının ardından ilimizde 756 çiftin ölen anne babalarından yetim aylığı alabilmek için boşanıp aynı evde yaşamaya devam ettikleri tespit edildi.

Yapılan işlemler sonucunda devletten alınan haksız aylıklar yasal faiziyle geri alınmaya başlandı. Anlaşmalı boşandıkları tespit edilen çiftlerin sadece maaşları değil, ayrıca sosyal güvenlik kurumunca karşılanan muayene, tedavi, ilaç gibi sağlık giderleri de faiziyle tahsil ediliyor. Anlaşmalı boşanmada geriye dönük bu tahsilatlarda kesinlikle af söz konusu değil. Çünkü ortada hakkı yenen yetimler var. Anlaşmalı boşanma yapanlarla ilgili mücadelemize kesintisiz devam edeceğiz. Çiftler, hak etmediği parayı devletin kasasından almaya çalışıyorlarsa bunun önüne geçmek için elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanacağız''


ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum