Ergenekoncular örtü düşmanı

Ergenekoncular örtü düşmanı
Ergenekon Terör Örgütü davasının önde gelen 4 sanığının en büyük ortak özelliğinin “başörtüsü düşmanlığı” olması dikkat çekiyor.

Ergenekon Terör örgütü davasının önde gelen 4 sanığının en büyük ortak özelliğinin “başörtüsü düşmanlığı” olması dikkat çekiyor. Bunlar emekli Orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon ve İP lideri Perinçek ile İü eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu.

ŞENER ERUYGUR Hİç BOŞ DURMAMIŞ
Ayışığı ve Sarıkız kodlu darbe teşebbüslerine öncülük etmekle suçlanan Ergenekon sanığı Şener Eruygur, Jandarma Genel Komutanlığı döneminde rektörlerden siyasilere kadar eşleri başörtülü kim varsa fişlerken, emekliliğinde başına geçtiği ADD çatısı altında da başörtüsü karşıtı eylemlerin organizatörlüğünü üstlendi.

HURŞİT TOLON’UN HAKARETLERİ!..
Eruygur gibi ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlarından yargılanacak olan Hurşit Tolon da, hemen her fırsatta Allah’ın emrini yerine getirerek başlarını örten Müslüman kadınlara ağır itham ve yakıştırmalarda bulunmuş bir isim. Tolon, “Türkiye’de başörtüsü değil, sıkma baş sorunu vardır. Başörtüsü sorunu olsa, Türkiye’de 3 defa askeri idare oldu. Başörtü fabrikalarının kapatılması gerekirdi. Hem Müslümanım diyorsun, hem de Hıristiyan bayanların örttüğü gibi iki tane, hem bir sıkma baş takıyorsun ve onun üzerine başka bir şey takıyorsun. Neye benziyorsun, rahibeye benziyorsun” şeklinde konuşuyordu.

PERİNçEK: “TüRBAN RAHİBE KIYAFETİDİR”
İP lideri Doğu Perinçek’in de başörtüsü konusundaki açıklamalarında Tolon Paşa’nın izinden gittiği görülüyordu. üniversitelerde başörtüsü yasağının sona erdirilmesinin gündemde olduğu günlerde Perinçek, ‘kara bir bayrak’ olarak tanımladığı başörtüsünün aslında rahibe kıyafeti olduğunu ileri sürüyordu. Perinçek’in şu hakaretleri hâlâ hafızalardaki yerini koruyor: “Türban rahibe kıyafetidir. Siyasal maksatlı bir kara bayraktır. Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi siyasetinin bir simgesidir. Müslümanlara ait bir giysi değildir. Türban, çalışma hayatında olamaz. Kadın, türbanla toplumdaki yerini alamaz.”

ALEMDAROĞLU, SAKALA BİLETAHAMMüLSüZ
Ergenekon’un tutuksuz sanığı Alemdaroğlu da, ikna odalarının mimarlarından. İsmi ilk kez Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı iken başörtülü öğrencileri derslere almamakla gündeme gelen Kemal Alemdaroğlu, bu sert tutumunu rektör seçildikten sonra İstanbul üniversitesi’ne şamil kıldı.
Alemdaroğlu’nun rektörlüğü sırasında, 2000 yılının Haziran ayında İstanbul üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine başörtülü öğrenciler ve yakınları bile alınmamıştı.
Kemal Alemdaroğlu’nun, rektörlüğü sırasında başörtüsü özgürlüğünden yana olan öğretim üyelerine bozuk sicil verdiği bilinirken, İstanbul üniversitesi’nde başörtünün yanı sıra sakalı da yasaklamıştı.




ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.