‘Tekbir’ düşmanı müdüre mahkeme tokadı

‘Tekbir’ düşmanı müdüre mahkeme tokadı
Din dersinde, öğrencilere teşrik tekbiri (Allah-u Ekber, Allah-u Ekber ...) getirmeyi öğrettiği gerekçesiyle Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Gülmez tarafından hakkında soruşturma açılan ve okuldan uzaklaş

BELGEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Din dersinde, öğrencilere teşrik tekbiri (Allah-u Ekber, Allah-u Ekber ...) getirmeyi öğrettiği gerekçesiyle Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Gülmez tarafından hakkında soruşturma açılan ve okuldan uzaklaştırılan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni Hasan çetin’in, okuluna geri dönmesine karar verildi.

MAHKEMEDEN İŞLEME İPTAL
İstanbul 7. İdare Mahkemesi, öğretmen Hasan çetin’in, Okul Müdürü Sırrı Gülmez’in şikâyeti üzerine üsküdar Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu’na atanması işlemini iptal etti. Mahkeme kararında; “Davacı öğretmen Hasan çetin hakkında, yetkili olmayan ilköğretim müfettişlerince getirilen teklif baz alınarak tesis edilen dava konusu işlemde mevzuata ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline karar verildi” denildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi Başkanı ö. Vasfi Uçaray, Murat Keleş ve Muharrem Aksoy, söz konusu kararı oybirliğiyle aldı.

öZER: ESKİ GöREV YERİNE ATANDI
Gazetemize açıklamada bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata özer, öğretmen Hasan çetin’in, İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtığını, 7. İdare Mahkemesi’nin 18 Mart 2008 tarih ve Esas No: 2007/535 Karar No: 2008/458 sayılı kararıyla işlemi iptal ettiğini ve çetin’in eski görev yeri olan Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ne 1 Temmuz 2008 tarih ve 69385 sayılı atama kararnamesi ile atandığını bildirdi.

DİN DERSİNDE TEKBİRE SORUŞTURMA
Okul Müdürü Sırrı Gülmez, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni Hasan çetin hakkında, 5 Kasım 2006 tarihinde 11/A sınıfında ders yaparken, dersin müfredatı ve yıllık planda olmadığı halde, yüksek sesle, öğrencilerle birlikte “Allah-u Ekber, Allah-u Ekber...” şeklinde tekbirler getirdiği iddiasıyla soruşturma açmıştı.

TEKBİR GETİRMEK, MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNU’NA AYKIRI
Sırrı Gülmez’in, 21 Kasım 2006 tarihli yazısında, Hasan çetin’in ifadesini vermediği belirtilerek, “Müfredatta olmadığı halde öğrencilerin de teşviki ile sınıfta yüksek sesle tekbirler getirmeniz, Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırıdır. Bu fiiliniz 657 sayılı kanun ile 1702 sayılı özel kanunun ilgili maddelerine göre suç teşkil ettiğinden, savunmanızı, varsa delilleri ile birlikte yedi (7) gün içinde Müdürlüğünüze vermenizi rica ederim” deniliyor.

“MüFETTİŞLERİN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR”
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata özer, Hasan çetin’in, 5 Kasım 2006 tarihinde din dersinde (Allah-u Ekber, Allah-u Ekber ...) demesi ile ilgili inceleme-soruşturma dosyasının İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bulunmadığını belirterek, “Ancak 2008 yılında Müdürlüğümüze gönderilen birtakım gazete kupürlerinde “Allah demek suçmuş” başlıklı haber üzerine, inceleme-soruşturma yapmak üzere Müdürlüğümüzce muhakkik görevlendirilmiş olup, inceleme-soruşturma hâlâ devam etmektedir” denildi.
Ata özer’in, söz konusu açıklamasından Okul Müdürü Sırrı Gülmez’in, Hasan çetin hakkındaki soruşturma yazısını İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermediği anlaşılıyor.



KENAN KIRAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.