MLKP’liler Bakın Nerden Fonlanıyor

MLKP’liler Bakın Nerden Fonlanıyor
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün MLKP’ye maddi destek verdiği ortaya çıktı.

MLKP’ye yönelik operasyonda yakalanan ve örgütün hücreler sorumlusu olduğu belirlenen Necati Abay’ın, RSF üyesi olduğu ve aylık maddi destek aldığı saptandı.

DİĞERLERİNİ DE UNUTMADI!
Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez’in edindiği bilgilere göre, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün Abay'ın kontenjanından, MLKP'ye yakınlığıyla bilinen Nadiye Gürbüz, Sedat Şenoğlu ve Arzu Demir için de örgütten maddi yardım talep etti. Nadiye Gürbüz MLKP üyesi olmaktan yargılanmıştı. Sedat Şenoğlu MLKP faaliyetlerinden dolayı 6 ay tutuklu kalmıştı. Arzu Demir ise MLKP terör örgütü güdümünde yayın yapan Etkin Haber Ajansı içerisinde faaliyet yürütmüştü.

RSF TERÖR ÖRGÜTÜ SEVİCİ
Paris merkezli RSF, 2011 yılında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından gayr-i ahlaki sözcüklerin internet ortamında kullanımına yasak getirilmesine de tepki göstermişti. RSF tarafından konu hakkında yayımlanan bildiride, “Türkiye’de internete uygulanan sansür o denli aşırı ki, gülünç olmaya başladı” ifadeleri kullanılmıştı. Ergenekon davası kapsamında 2011 yılında gözaltına alınan gazeteci Soner Yalçın, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun tutuklanmasını da ''Kara Perşembe'' olarak niteleyip, sert bir dille kınamış ve gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istemişti.

Fransa merkezli RSF’nin Türkiye’deki tutuklu gazetecilerle yakından ilgilenmesinin sırrını deşifre ediyoruz. Dünya Gazetecileri ve Derneklerini Koruma ve Haklarını Savunma gibi iddialarla Fransa’da ortaya çıkan ve daha önce de birçok tartışmalı eylem ve karara imza atan topluluğun yasadışı terör örgütü MLKP'ye maddi destek verdiği saptandı.

MLKP ÖRGÜT YÖNETİCİSİ RSF ÜYESİ ÇIKTI
2003 yılında İstanbul’da terör örgütü MLKP’ye yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve örgütün hücreler sorumlusu olduğu belirlenen Necati Abay’ın Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü RSF üyesi olduğu ve aylık maddi destek aldığı belirlendi.

DİĞER ÜYELER İÇİN DE DESTEK TALEBİ
Edindiğimiz bilgilere göre Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Abay'ın kontenjanından, MLKP'ye yakınlığıyla bilinen Nadiye Gürbüz, Sedat Şenoğlu ve Arzu Demir için de örgütten maddi yardım talep etti. Nadiye Gürbüz MLKP üyesi olmaktan yargılanmıştı. Sedat Şenoğlu MLKP faaliyetlerinden dolayı 6 ay tutuklu kalmıştı. Arzu Demir ise MLKP terör örgütü güdümünde yayın yapan Etkin Haber Ajansı içerisinde faaliyet yürütmüştü.

ALMANYA’YA İLTİCA ETTİ
Necati Abay 4 Mayıs 2011’de MLKP terör örgütünün yöneticisi olmak suçlamasıyla İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl 9 ay hapse mahkûm edilmesinin ardından Almanya’ya iltica etmiş ve bir daha Türkiye’ye dönmemişti.

RSF’NİN FAALİYETLERİ
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü 2012 yılında yayınladığı raporda Türkiye’yi ‘dünyanın en büyük cezaevi’ ilan etmişti. Örgüt Türkiye’yi ‘Eşi görüşmemiş büyüklükteki tutuklamalar ve gazetecilerin kaynaklarının gizliliğini küçümsemekle suçladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 2002 yılında Fransa’da bir metroda, yere dünyadaki savaşların başlamasına neden olan liderler ve diktatörlerin resimlerini bir dünya haritası üzerinde yerleştirmiş ve zamanın Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun fotoğrafını da Türkiye haritasına oturtmuştu. Uluslararası arenada Türkiye’nin itibarını zedeleyen bu olayın ardından RSF, gelen tepkiler üzerine haritayı kaldırmak zorunda kalmıştı. Türkiye Genelkurmay Başkanı'nın fotoğrafının metroda yere döşenerek çiğnenmesi Türk ve Dünya kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

NERDE TERÖR ÖRGÜTÜ ORDA RSF
Paris merkezli örgüt, 2011 yılında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından gayr-i ahlaki sözcüklerin internet ortamında kullanımına yasak getirilmesine de tepki göstermişti. RSF tarafından konu hakkında yayımlanan bildiride, “Türkiye’de internete uygulanan sansür o denli aşırı ki, gülünç olmaya başladı” ifadeleri kullanılmıştı. Ergenekon davası kapsamında 2011 yılında gözaltına alınan gazeteci Soner Yalçın, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun tutuklanmasını da ''Kara Perşembe'' olarak niteleyip, sert bir dille kınamış ve gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istemişti.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Kılıçdaroğlu'nun gazeteci diye açıkladığı bazı mahkumlarla ilgili Başbakan Erdoğan, il başkanları toplantısında şunları söylemişti:

''Sadece mahkumlar, o malum milletvekiline tepki gösteren CHP milletvekillerinin genel başkanlarının neyi savunduğunu görmelerini istiyorum ve CHP'ye gönül veren vatandaşlarımın da neyin, kimin peşinden gittiklerini bilmesini istiyorum. H.D. isimli şahıs güya gazeteci. Mahkum olduğu suçlar ne biliyor musunuz? MLKP terör örgütüne üye olmak, kaldığı hücre evinde değişik çapta ateşli silahlar bulundurmak, resmi belgede sahtecilik, Kadıköy'de marinaya patlayıcı koymak, silahlı banka soygunu. Suçlar bunlar, bu gazeteci. Böyle gazeteci olur mu? Bir başka şahıs; M.G, mahkum olduğu suçlar; DHKP-C üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, bir polis memurunu, bir bekçiyi katletmek, şehit etmek, polise silahlı saldırı, polislerle silahlı çatışmaya girmek, yaralamak ve öldürmek, işte size bir gazeteci daha arkadaşlar böyle gazeteci olur mu? Bunlar CHP Genel Başkanı ve yanındakilere göre gazeteci ve o örgüte göre de gazeteci. E.S, mahkum olduğu suçlar; TKPML, TİKKO ve PKK örgüt üyesi olmak, emniyet müdürlüğü ekiplerine silahlı saldırı, silahla yaralamak, örgüt adına haraç toplamak. İşte bunlar CHP Genel Başkanının gazetecileri, yanındakilerin sunduğu gazeteciler, bu örgütün ifade ettiği gazeteciler. Herhalde benim buradaki gazeteci kardeşlerim de böyle gazetecileri tanımamışlardır, tanımazlar, bilmezler.''
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum