Musa'nın Çocukları'ndan Obama Milleti'ne

Musa'nın Çocukları'ndan Obama Milleti'ne
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanana kadar, örgütün propaganda ve medya biriminde görev yaptı. 28 Şubat sürecinde Faik Bulut’la birlikte Refah-Yol Hükümeti ve Erbakan’a karşı, Ergenekon’un propaganda ayağını

HEDEF BU SEFER AK PARTİ’YDİ
AK Parti döneminde ise bu sefer hedef Gül ve Erdoğan’dı. ‘Musa’nın Çocukları’, ‘Musa’nın Gül’ü’ isimli kitapları, AK Parti davasına da kaynaklık ederken, Ergenekon Terör Örgütü’nün planı çerçevesinde AK Parti’nin zayıflatılması ve kapatılmasının ‘fikir’ ayağını yürüttü.

POYRAZ’IN GÖREVİ
Ergün Poyraz şimdi terör örgütü üyesi olmaktan tutuklu ve 20 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. Poyraz’ın en önemli özelliği, her dönemde Ergenekon’un hedef seçtiği siyasi parti ve siyasetçiler hakkında propaganda amaçlı aleyhte kitap yazmak oldu. 

TÜRKİYE VE AMERİKA’DAKİ YAPILANMA
Peki, Türkiye’de Poyraz’ın kitap yazarak propaganda ayağını oluşturduğu ‘derin devlet’in Amerika’daki propaganda ayağı nasıl yürütülüyor? Jerome Corsi, ABD’de Türkiye’de Ergün Poyraz’ın oynadığı rolü üstleniyor. 

2004’TE SEÇİM ÖNCESİ ALEYHTE KİTAP YAZMIŞTI
Corsi, 2004 yılında George Bush’a karşı başkanlık seçimlerinde yarışan John Kerry aleyhine yazdığı kitapla tanınmaya başladı. ‘Unfit for Command: Swift Boat Veterans Speak Out Against John Kerry’ isimli kitabı, Amerika’da büyük yankı uyandırdı ve George Bush’a seçim kazandırdı. Corsi kitabında, Vietnam Savaşı gazilerinin John Kerry’e yönelik sözde iddialarından oluşan kitabında, Amerikan ulusal değerleri için Kerry’nin seçilmesinin büyük tehlike oluşturacağını yazmıştı.

AMERİKA’NIN FAİK BULUTU’YLA BİRLİKTE KİTAP YAZDI
2004’te Bush’a seçim kazandıran Amerikan Ergenekonu’nun Ergün Poyraz’ı Jerome Corsi, yine gündemde. Bu sefer hedefte Barack Obama var. Amerika’nın Faik Bulut’u olarak adlandırılabilecek John O’neill ile birlikte yazdığı “The Obama Nation: Leftist Politics and the Cult of Personality” isimli kitabında Corsi, Obama’nın siyasi nedenlerden dolayı Hıristiyan göründüğünü, Obama’nın Amerika’ya yönelik hedeflerini sakladığını iddia ediyor.

CUMHURİYETÇİLER CORSİ’NİN KİTABINA SARILDI
Corsi’nin yazdığı kitap şimdi Cumhuriyetçiler tarafından ülkenin dört bir yanına dağıtılıyor ve seçmenlerden neden Obama’yı seçmemelerine dair delil olarak sunuluyor. 2004’te Kerry’e vuran ve Bush’a seçim kazandıran Corsi’nin Obama’ya karşı başarılı olup olamayacağı, Obama’nın aleyhte propagandaya karşı nasıl cevap vereceğine bağlı.

AMERİKA’NIN POYRAZ’I
Türkiye’de faiili meçhul birçok cinayet işlediği söylenen, kara para aklama, uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı söylenen Ergenekon’un propaganda yönetmeni Ergün Poyraz şimdi hapiste. Amerikan meslektaşı Jeromi Corsi ise, belki de Poyraz’ın imrenebileceği bir çalışma içerisinde Amerikan derin devletinin kendisine verdiği propaganda savaşını başarılı bir şekilde yürütüyor.

Mehmet Nedim Aslan-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.