'O'nu Alevi kanalıyla etkileyebiliriz'

'O'nu Alevi kanalıyla etkileyebiliriz'
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yargıda kadrolaştığını ve iş takipçiliği yaptığını gözler önüne seriyor.

İşte kadrolaşma itirafı  

Ergenekon zanlısı İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun, Danıştay 8. Daire Üyesi Sıddık Yıldız’ın Alevi olduğuna yönelik sözlerine CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’in onay verdiği ortaya çıktı.

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İstanbul Üniversitesi’ni zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılandığı dava ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i telefonla aradığı ve Danıştay 8. Daire üyesi Sıddık Yıldız’ı kastederek, “‘Siyasi görüşü’ hemen hemen belli. Bi tanesi Alevi, Sıddık denilen bi adam. Sıddık isimli kişi, güçlü bir Alevi kanalıyla etkilenebilir. Moğultay döneminde tayin edilmiş” demiş. CHP’li Fatma Nur Serter’in, söz konusu konuşmaya onay vermesi dikkat çekiyor.

DANIŞTAY ÜYELERİNE BASKI

Danıştay 1. Dairesi; Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, rektörlüğü döneminde, Antalya Konyaaltı'ndaki üniversiteye ait taşınmazın kat karşılığı ihalesinde, üniversiteyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanmasına karar vermişti. Danıştay 8. Dairesi de; İstanbul Üniversitesi’nden geri dönmesine yönelik başvuruyu reddetmişti. 

Prof. Dr. Alemdaroğlu, 31 Aralık 2007 tarihinde Danıştay’da süren iki davası için CHP’li Nur Serter’i aramış ve Antalya ve Danıştay’daki davaları hakkında görüşmüş. Prof. Dr. Alemdaroğlu, Nur Serter’e, Danıştay’daki davası ile alakalı red oyu kullanan 3 kişi hakkında çalışma yapmanın faydası olacağını düşündüğünü söylüyor ve yargı mensuplarını siyasi görüşleri ile sınıflandırıyor.

İŞTE YARGIYA BASKININ İTİRAFI

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Fatma Nur Serter’in, yargıya açıkça baskıda bulunduğu gözler önüne seren o telefon konuşmaları:

K. ALEMDAROĞLU: Şimdi bu durumda bu durumda o 3 tane bana “Ret” verenler üzerinde “Çalışma yapma”nın büyük yararı olacağı düşüncesinde…

FATMA NUR SERTER: Haaa…

K. ALEMDAROĞLU: Iııı.. o bakımdan işte düşünüyoruz bakalım, yılbaşından sonra

FATMA NUR SERTER: Peki bu adamların şey belli mi “Siyasi görüşü” filan?

K. ALEMDAROĞLU: Ya bu adamların “siyasi görüşü” hemen hemen belli. Bi tanesi Alevi, Sıddık denilen bi adam.

FATMA NUR SERTER: Hııı.

K. ALEMDAROĞLU: Ee yani bu tamamen şimdi şey Mehmet Moğultay’ın zamanında, bakanken oraya tayin ettiği adam.

FATMA NUR SERTER: Hııı..

K. ALEMDAROĞLU: Iıı.. dolayısıyla “siyasi görüşü”, en azından “Sosyal Demokrat” da.

FATMA NUR SERTER: Hı hı hı hı

K. ALEMDAROĞLU: Ama CHP mi, DSP mi, CHP mi bilmiyorum.

FATMA NUR SERTER: Hı.

K. ALEMDAROĞLU: Fakat “Güçlü bir Alevi kanalıyla” etkilenebileceğini umuyoruz.

FATMA NUR SERTER: Hııı.. Evet

 “ALEMDAROĞLU, YARGI MENSUPLARINI SİYASİ GÖRÜŞLERİ İLE SINIFLANDIRARAK AYRIMCILIK YAPMIŞTIR”

Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde; görevde olduğu dönemde mahkeme kararlarını hiçe sayıp uygulamayan Ergenekon zanlısı Kemal Alemdaroğlu’nun, Ergenekon Terör Örgütü içerisindeki dayanışma ile hakkında açılan davalarda yargıyı etkilemeye çalıştığı belirtilerek, “Bunu yaparken de bir taraftan Yargı mensuplarını siyasi görüşleri ile sınıflandırarak ayrımcılık yaparken, kendisini aklamak için her türlü hukuksuzluğa başvurduğu, bunların yanı sıra aleyhinde karar veren Yargı mensupları hakkında örgütün istihbarat yapılanması ile anında bilgi toplamaya çalıştığı, bu hususları yaptığı telefon görüşmelerinde açıkça dile getirdiği” belirtiliyor. 

Kenan Kıran-Cevdet Kılıçlar/Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.