Aile huzuru için Efendimiz'in hayatı örnek alınmalı

Aile huzuru için Efendimiz'in hayatı örnek alınmalı
İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, toplumun temelini oluşturan ailede mutluluk ve huzurun sağlanması için örnek alınması gereken yaşam biçiminin Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in aile hayatında bulunduğunu söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün kültürel hizmetler çerçevesinde geleneksel hale getirdiği, Seyhan Konferansları dizisinin bu ayki konuğu ‘Nihat Hatipoğlu’ oldu. Seyhan Kültür Merkezi’nin konferans için özel olarak birleştirildiği iki ayrı toplantı salonu ile aynı anda sinevizyon aracılığıyla nikah ve sergi salonlarını dolduran üç bin kişiye seslenen Hatipoğlu’nun konuşması dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. ‘İslam’da aile ve gençlik’ konusunu Hz. Muhammed’in örnek hayatından kesitler eşliğinde anlatan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, ailede huzurun sağlanması için örnek alınması gereken yaşam biçiminin İslam Peygamberi’nin aile hayatında bulunduğunu belirtti. Hatipoğlu özellikle genç çiftlerin birbirleriyle anlaşmazlık yaşamaları halinde ‘pamuk formülü’ uygulamalarını tavsiye etti. Nihat Hatipoğlu, “Hiç istemeyiz ancak çiftler birbiriyle tartışmaya başlamaları halinde kulaklarına pamuk tıkamak suretiyle muhatabının ağzından dökülecek olumsuz ifadeleri duymasınlar. Böylece kötü sözlerin işitilmediği tartışmalar kısa sürede tatlıya bağlanır.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Öztürk, temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirirken sosyal ve kültürel faaliyetlere de devam ettiklerini belirtti. Başkan Öztürk, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’na Meslek Edindirme Merkezleri’nin Seramik Bölümü öğrencilerinin el emeği göz nuruyla hazırladığı özel tabloyu hediye etti.
CİHAN

Kaynak:CHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.