İran Kahhir 313'ü Photoshopla Uçurmuş

İran Kahhir 313'ü Photoshopla Uçurmuş
İran'ın 'Maket' iddialarını çürütmek için yayınladığı fotoğraflar photoshop'lu çıktı.

İran , geçtiğimiz günlerde tanıttığı "Yüksek teknoloji savaş jeti"nin maket olduğu iddiaları karşısında, jetin karlı dağlar  üzerinde uçarken görüldüğü fotoğraflarını yayımladı. Ancak bu fotoğrafın  da photoshop'lu olduğu ortaya çıktı.

AYNI GÖRÜNTÜLER KULLANILMIŞ

İslam Devrimi'nin 34. yıldönümü adına üretilen Kahhir (Fatih) 313 adlı jeti  sergilenirken ve karlı dağlar üzerinde uçarken gösteren fotoğraflardaki  uçakların üzerindeki ışığın yansıması ve açısı tıpatıp benzer olduğu  için aynı görüntünün kullanıldığı öne sürüldü.

 İşte imaj bankalarında İran'ın üzerinde uçtuğu dağın orijinal fotoğrafı... Fotoğrafın çekildiği dağ, İran mitolojisinde önemli bir yeri olan Damavand..

HAVALANMASI BİLE İMKANSIZ

İranlı bloggerların ortaya attığı bu iddia, karlı dağların çıplak  görüntüsünün internetteki imaj bankalarında bulunması üzerine güçlendi. "Yüksek teknoloji eseri, radara takılmadan alçaktan uçabildiği ve kısa  hava sahasına iniş yapabildiği" söylenen, İran yapımı jetlerin  fotoğraflarını inceleyen bazı uzmanlar uçakların havalanmasının bile  imkansız olduğunu iddia etmişti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından tanıtımı yapılan uçakların yapısının plastik olduğu, o yüzden görülen jetlerin bir replika ya da model olduğu öne sürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum