Osman Paksüt'e istifa çağrısı

Osman Paksüt'e istifa çağrısı
Ergenekon’un firari sanığı Turhan Çömez’in ortaya çıkan telefon görüşmelerinde AK Parti’nin kapatma davasına ilişkin bilgi aktaran Bay X’in Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Bayan X’in de bu ismin eşi Fer

AYM Başkanvekili Paksüt’ün, gündemlerinde olan bir davayla ilgili olarak bugün Ergenekon Terör Örgütü üyeliğinden tutuklanmak üzere aranan Çömez’e bu şekilde bilgi aktarması “örgütle bağlantısı mı var” şüphesini uyandırırken, oturduğu koltuğu iyice tartışılır hale getirdi. 

İÇERİDEN BİLGİ VERİYOR 
Dün bir gazetede yer alan habere göre, Ergenekon operasyonu kapsamında aranırken İngiltere'ye kaçtığı tespit edilen eski milletvekili Turhan Çömez'in mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemesinde, Anayasa Mahkemesi'nin bir üyesi ve eşiyle samimi sohbetleri kayda geçti. AK Parti hakkındaki kapatma davası Yüksek Mahkeme'de görüşüldüğü bir dönemde gerçekleşen telefon görüşmesinde, mahkeme üyesi Bay X'in, diğer mahkeme üyeleri hakkında, “Yok yani biliyorum da, şey işte onlara tabi bir grup artık kanka yani, anca beraber kanca beraber” dediği ortaya çıktı. Telefon görüşmesine katılan mahkeme üyesi X'in eşi Bayan X'in ise Turhan Çömez'e, “Alo haberin olsun gitmeden şeyi kilitleyip gitmiş, savunmayı” diye 'İçeriden' bilgi verdiği tespit edildi. 

PAKSÜT’ÜN İLİŞKİLERİ 
Çömez’in ortaya çıkan telefon görüşmelerinde AK Parti’nin kapatma davasına ilişkin bilgi aktaran Bay X’in Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Bayan X’in de bu ismin eşi Ferda Paksüt olduğu belirtiliyor. Daha önce de Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile eski milletvekili Turhan Çömez’in Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde sık sık bir araya geldikleri ortaya çıkmış, konu “dinleme” iddialarının gölgesinde kalmıştı. Olayın patlak vermesinden birkaç saat sonra eski milletvekili Turhan Çömez'in CHP Genel Merkezi'ne giderek Deniz Baykal'ı ziyaret etmesi de dikkat çekmişti. Paksüt’ün, kapatma davası ile başörtüsü düzenlemesinin gündemde olduğu tarihler arasında Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ ile karargahta bir görüşme yaptığı da ortaya çıkmıştı. 

F.Ç., FATİH ÇEKİRGE… M.G., MELİH GÖKÇEK… 
Görüşme kayıtlarında adı F.Ç. olarak geçen gazetecinin de Doğan Grubu yazarlarından Fatih Çekirge olduğu belirlendi. G.Ç.’nin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Melih Gökçek olduğu ifade ediliyor. Ferda Patsüt ile Çömez arasındaki telefon görüşmesinde bu isimler şöyle geçiyor: 
Ferda Paksüt: M.G. şeyi çağırmış. Yarın F. Ç. ile görüşecekmiş. Sen hiç benden duymuş olma. Dün F. ile beraberdim. M.G. özellikle telefon açmış. F'ye Pazar günü buluşalım demiş. Yani parti parçalanmaya başladı. 
Çömez: Parçalanmaya başladı öyle görünüyor ne kadar toparlayabilir onun derdinde. 
Ferda Paksüt: Bu niye kilitleyip gitti. Ama bu hafta çok patlaklar olacak. Neyse buluşuruz. Turancığım tamam mı? Eşinden de özür dilerim. Sen bizi gece iki - üçte arayabilirsin yani. 

HEMEN İSTİFA 
AYM Başkanvekili Paksüt’ün eşiyle birlikte, gündemlerinde olan bir davayla ilgili olarak bugün Ergenekon Terör Örgütü üyeliğinden tutuklanmak üzere aranan Çömez’e bu şekilde bilgi aktarması “örgütle bağlantısı mı var” şüphesini uyandırırken, oturduğu koltuğu iyice tartışılır hale getirdi. Skandal üstüne skandalları ortaya çıkan Paksüt’ün AYM Başkanvekilliği ve üyeliği görevini daha fazla kirletmeden istifa etmesi gerektiği kaydediliyor. Görüştüğümüz hukukçular, ilginç görüşmeleri ile gündemden düşmeyen Paksüt’ün bu görevde daha fazla kalamayacağını ifade ediyor. 

YARGIYA GÜVEN AZALIYOR 
Hukukçular Birliği Vakfı Genel Başkanı Sinan Kılıçkaya, kimi yargı mensuplarının bu tür ilişkiler içine girerek yargıya, bulundukları makama zarar verdiklerini belirterek, “Sayın Paksüt kendini de, bulunduğu makamı da daha fazla yıpratmamalı, hemen istifa etmelidir” dedi. Kılıçkaya, şöyle konuştu: “Bir yargı mensubunun ilişkilerine, oturup kalktığı kişilere son derece dikkat etmesi gerekir. Bu böyledir. Hele hele görüşülmekte olan bir davayla ilgili birilerine bilgi sızdırması, yanlı olduğunu gösterir ki, kabul edilemez bir davranıştır. Paksüt’le ilgili ortaya çıkan gerçekler şuyu vukuundan beter hadiselerdir. Bunlar ortada dururken Anayasa Mahkemesi üyeliğinde ısrar etmesi sadece kendisine değil, yargı kurumuna ve ülkeye de zarar verir. Paksüt hemen istifa etmelidir.” 

KENAN ERSÖZLÜ / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.