Ali Kalkancı şimdi iş adamı

Ali Kalkancı şimdi iş adamı
Fadime Şahin'e 'tecavüz etmek'ten hüküm giyen Ali Kalkancı, 28 Şubat sürecinin en önemli aktörü olarak gündeme geldi. Kalkancı bu olayın ardından cüppesini bıraktı, iş adamı oldu.Dinlemeye takılan telefon kayıtlarına göre Ergenekoncular, Ali Kalkancı i

Bambaşka bir yüz ve bambaşka bir kimlikle aramızda dolaşıyor

Taraf'ta yer alan habere göre, 1996 yılının aralık ayında polis sabaha karşı bir eve baskın düzenledi. Polisin yaptığı diğer baskınlardan farklı olarak dönemin bütün TV kanallarının kameraları ve gazeteciler o baskındaydı. Bütün ışıklar o sabah, orta yaşlı saçı sakalı birbirine karışmış yarı çıplak bir tarikat lideriyle, başörtüsünü örtmeye çalışan 20'li yaşın başında olan genç bir kadını çekiyordu.

Polisin bütün medya organlarıyla Kadıköy'de genç bir kadınla birlikte yarı çıplak gözaltına aldığı Aczimendi lideri Müslüm Gündüz, yanındaki ise dönemin mağduru Fadime Şahin'di. Aczimendi lideri Elazığ'da bulunan dergahından çıkmış bir süredir müritleriyle birlikte asalı tefli gösterileriyle adeta "irticanın simgesi" olarak  medyada geniş yer buluyordu.

TECAVÜZLE SUÇLANDI 

İşte o sıralarda olaya bir de Ali Kalkancı adı karışıyor, Fadime Şahin'e tecavüz eden kişi olarak sahnede yerini alıyordu. İşportacıyken Fatih Çarşamba'da kurduğu dergâhla Şeyh Ali Kalkancı olarak anılmaya başlamıştı.

LİMONCULUKTAN ŞEYHLİĞE

Kadıköy Hasanpaşa'da limon satarak hayata atılan Ali Kalkancı, 1984 yılında Nazen'le evlenmişti. Bu evlilikten beş çocuğu olan Kalkancı, 1988 yılında Fatih Çarşamba'ya yerleşerek dergâh kurmuş, değişim de o zaman başlamıştı. Dergâha gelip gidenler her geçen gün arttığı gibi ev, araba bağışlayan müritler de çoğalmıştı. İşte onlardan biri de Emire Ersoy'du. 1995 yılında boşanan Ali Kalkancı daha sonra kandırıldığını iddia edecek olan zengin işadamının kızı Emire Ersoy ile 4 ocak 1996'da evlenmişti. Emire Ersoy skandal ortaya çıktıktan sonra Ali Kalkancı'dan tam bir yıl sonra 4 ocak 1997 tarihinde boşandığında, Kalkancı da Fadime Şahin'e tecavüz suçundan hapse germişti.

ŞEYHLİKTEN İŞADAMLIĞINA

Süreç devam ediyordu Ali Kalkancı için. Fadime Şahin'e tecavüz suçlamasıyla bir süre cezaevinde yatan Kalkancı, sessiz sedasız bir şekilde çıktı cezaevinden. Kimsenin ilgisini çekmiyordu artık. 28 Şubat darbesi olmuş, gündem değişmişti. Bu sessizlik içinde eski karısı Nazen'le ikinci kez evlendiğinde yıl 2001'dir. Evlendiklerinde dört çocukları vardır.

Ali Kalkancı 2006 yılında ikinci karısına boşanma davası açar yeniden. Bu süreçte beşinci çocukları olur. Beş çocukla ortada kaldığını iddia eder mahkemede Nazen Kalkancı. Kocasının bir sürü şirketi olduğunu trilyonluk serveti olduğunu ve kendisine tazminat ödemesi gerektiğini iddia ederek tazminat talep ettiği boşanma davası Kadıköy 1. Aile Mahkemesi'ne gelir Ali Kalkancı.

Bambaşka bir yüz ve bambaşka bir kimlikle... 28 Şubat'ın uzun sakalı cüppeli şeyhi yoktur artık. Takım elbiseli etrafında korumaları olan güneş gözlüklü saçları ve bıyıkları olmayan modern bir işadamıdır artık. 28 Şubat darbesinin önemli gerekçelerinden biri olan skandalın aktörü modern işadamı kimliğiyle yer almaktadır artık toplumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.