Bu Da Pelin'in Tarihi

Bu Da Pelin'in Tarihi
Televizyonda Fatih Sultan Mehmed’e türlü safsatalarla bir takım yaftalar yapıştırmaya yeltenen sözde ‘tarihçi’ Pelin Batu’nun asıl kendi şahsi tarihinin, ima ettiği ‘ahlaksızlıklarla’ dolu olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Fatih Sultan Mehmet Han’a türlü safsatalarla bir takım yaftalar yapıştırmaya yeltenen sözde ‘tarihçi’ Pelin Batu’nun asıl kendi şahsi tarihinin, ima ettiği ‘ahlaksızlıklarla’ dolu olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE KENDİ ŞAHSİ TARİHİNE BAKMALI
Zaman zaman dedikodu, iftira ve hakaret içerikli provokatif çıkışlarıyla gündeme gelmeye çalışan Batu’nun son hedefi Fatih Sultan Mehmet Han idi. Fatih’e hakaret sınırlarını da aşan iftiralarla saldıran Batu, sözlerinin bazı kaynaklarda geçtiği iddiasında da bulunmuş ancak daha sonra kıvırarak iddialarının, ‘kaynaklarda rastlanmamakla beraber dedikodudan ibaret’ olduğunu ifade etmişti. Fatih’i ağzına alarak şöhretine şöhret katacağını hesap eden Pelin Batu’nun, başkaları hakkında uydurduğu ahlaksız dedikoduları dillendirmeden önce kendi kokuşmuş şahsi tarihine bakması tavsiyesinde bulunuluyor.

PELİN’İN GEÇMİŞİ KENDİ GAZETESİ’NİN ARŞİVİNDE
TV ekranlarında entelektüel pozlar takınarak insanların tarihine, kültürüne, değerlerine pervasızca saldıran Pelin Batu’nun, ergenlik dönemini türlü ‘sapkınlıklarla’ geçirdiğini ortaya koyan malzemeler, yazarı bulunduğu Milliyet Gazetesi’nin yaklaşık 20 yıl önceki arşivlerinde kayıtlı bulunuyor.

1-007.jpg

Pelin Batu, köşe yazarlığı ve sözde ‘tarihçilik’ yaptığı gazetesi Milliyet’in yaklaşık 20 sene önceki nüshasına, katıldığı ‘hızlı bira içme yarışması’nın ardından erkek partnerlerinin kucaklarında patlattığı balonları elinde sallayarak böyle ‘malzeme’ olmuştu.

2-006.jpg

Pelin Batu bu sefer 2000 yılında yine Milliyet Gazetesi’ne verdiği bir açıklamada, ‘ruh çağırma seanslarına’ katıldığını, ‘Türkiye’de yaşadığını ancak kendisini Türk gibi hissetmediğini’ söyledi. Pelin Batu’nun dedesi gibi babası İnal Batu’da CHP’den milletvekilliği ve yöneticilik (2002-2007 yılları arası milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı) yaptı.

3-005.jpg

Pelin Batu, anne ve babasının kendisine CHP Gençlik kollarına üye olma önerisinde bulunduklarını da aktardı.

KUCAKTA BALON PATLATMACA…
Doksanlı yıllarda babası İnal Batu Türkiye Cumhuriyeti’nin BM Daimi Temsilciliği görevini yürüttüğü sıralarda, ailecek yaşadıkları New York’dan İstanbul’a tatile gelen Pelin Batu, İstanbul’un eğlence mekanlarının altını üstüne getirmiş, Ataköy Dolphin Disco’da ‘hızlı bira içme yarışması’na katıldıktan sonra, erkek partnerlerinin kucaklarına koyduğu balonları, üzerlerine oturarak patlatma yarışmasında da birinci gelmiş.

‘BÜYÜKELÇİ’NİN KIZI COŞTU’
New York’ta bile o tür eğlencelerin az bulunduğunu söyleyen o sıralar 16 yaşındaki Pelin Batu, yarışmadan sonra erkek arkadaşı Cankut Kalyoncu ve ağabeyi Arda Batu ile kameralara poz vermiş. Milliyet Gazetesi ise haberi ‘Büyükelçi’nin kızı coştu’ başlığıyla aktarmış.

YAZAR MERYEM AYBİKE SİNAN: “ORTALIK SÖZDE TARİHÇİLERDEN - YAZARCIKLARDAN GEÇİLMİYOR”
Pelin Batu’nun kendi ahlaki zaaflarını örtmek için toplumun değerlerine saldırı düzenlediğini düşünen Gazeteci Yazar Meryem Aybike Sinan, Batu’ya tepki göstererek, “Cinsel tarih sizin olsun Pelin!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. “Bu ülkede son zamanlarda kıymeti babasından, dayısından ya da bilmem kiminden menkul bir takım sözde tarihçiler, yazarcıklar türedi. Meydan onlardan geçilmiyor!” diyen Sinan, “Tarihi geçmişe, padişahlara, bu büyük milletin soyuna sopuna gücü yeten giydiriyor, sözü biten saldırıyor! Ülke bir baştan bir başa bir “maskeli balo” geçidini andırıyor!” değerlendirmesinde bulundu.

“KUYRAK ACILARI VAR”
Tarih adına, kültür ve medeniyet adına uzak veya yakın geçmişte kuyruk acısı olan tiplerin ‘fırsat bu fırsat’ deyip bütün bir geçmişi kirletme ve karalama yarışında olduklarını kaydeden Sinan, çağ açıp çağ kapatan, Hz. Rasulullah (SAV) Efendimiz tarafından müjdelenen büyük bir hükümdar hakkında ortalığa dökülen iğrenç söylenti ve iftiraların sahibi Pelin Batu’yu tarihçi diye meydanlara salanlar ve onun iğrenç safsatalarını sağa sola fısıldama hakkı tanıyanların da bu millet tarafından günün birinde hak ettikleri karşılığa mutlaka çarptırılacaklarını kaydetti.

PELİN BATU NE DEMİŞTİ?
Katıldığı TV programında sözde ‘tarihçi’ Pelin Batu, şu iftira cümlelerini kurmuştu: “Dedikodulara sebep veren Radu…” “Fatih ile ilişkisi olduğu iddia edilen Radu, ama kaynaklarda rastlanmamakla beraber böyle dedikoduların olduğu bir kişi…” “Tabi ki değişik kaynaklarda daha sonra ortaya çıkmış dedikodular. Şimdi insanlar tarihi karakterlerle ilgili böyle şeyler söylenince çok infial yaratıyor. Dikkati konuşmak lazım. Tabi ki bu dedikodular Fatih'ten sonra üretilmiş hikayeler…”

Osman Yigit / Habervaktim.com ÖZEL
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
52 Yorum