'Kara Kutu' Konuştu

'Kara Kutu' Konuştu
‘Ergenekon’un karakutusu’ olarak nitelendirilen Tuncay Güney, Ergenekon operasyonunun bittiğini öne sürdü.

‘Ergenekon’un karakutusu’ olarak nitelendirilen Tuncay Güney, Ergenekon operasyonunun bittiğini öne sürdü. Güney, “Eğer operasyon, tahkikat tam anlamı ile devam etseydi kaos ortamı oluşacaktı. Yeni bir süreç başladı. Bu süreçte Ergenekon ve benzeri derin devlet çalışmaları devam ediyor. Yer altında uyanmayı bekleyen hücreler var,” dedi.

Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan ve telefonda muhabirimizin sorularını yanıtlayan Güney, “Bir ay önce katıldığım bir programdaki sözlerim çarpıtıldı. Konuşmamın içinden bir cümle alınıp bana karşı söylemediğim bir söz ile operasyon düzenledi,” dedi. Güney, Ergenekon örgütünün hâlâ bitmediğini, örgütte uykuda uyanmayı bekleyen her görüşten teröristlerin olduğunu iddia etti. Güney, Ergenekon davası hakkında konuşması halinde Türkiye’de birçok dengenin bozulacağını da ileri sürdü. Güney ayrıca, “Uluslararası Tanıklık Yasası çıkmadan konuşmayacağım’’ dedi.

“EBU CEHİL’İ RAHMETLE ANIYORUM”

Bir televizyon kanalında yaklaşık bir saat konuşma yaptığını ve konuşmasının medya tarafından çarpıtıldığını söyleyen Güney, “O kanalda verdiğim röportajda konuşmamın içerisinden bir kelime seçip onu çarpıttılar. Söylemediğim halde Tuncay Güney pişman dediler. Bu bir yalandır. Bu şekilde iddia atanlar o videoyu izlerse benim böyle bir şey demediğimi anlarlar. Benim o soruya cevabım tamamen işkence ile alakalıydı. Her TV konuşmamda ‘İşkence altında alınmış ifadeler geçerli değildir. Eğer Ergenekon’dan içeride yatanlar benim Emniyet Müdürlüğü’ndeki baskı-işkence altındaki ifademden dolayı içeri atılmışlar ise, bu hukuki olarak geçersizdir’ dedim. Televizyon programında sunucu bana ‘Vicdanen rahatsız mısınız?’ sorusunu sorduğunda, ben ise cevabımda ‘Tabii ki rahatsızım’ demiştim. Rahatsızlığım polisin işkence altında aldığı ifadeden dolayı ceza almalarındandı. O kanaldaki konuşmamın o bölümünü hiçbir gazete tam olarak yayımlamadı. Tek yazılan ise ‘Pişmandı’ cümlesi oldu. Bir takım Türk gazetecilerin haberlerini okuduğumda Ebu Cehil’ i rahmetle anıyorum. Cahillikte ve fitnede Ebu Cehil’i geçtiler. Ben bir kez daha o programı izlemelerini tavsiye ederim. Çarpıtma ve yalanlar üstündeki basını pek ciddiye almıyorum. Türkiye’de basın eski iktidarlar tarafından çok ciddiye alındığı için güçlü görünüyor” dedi.

‘TÜRKİYE’DE MEDYA KÂĞITTAN KAPLAN’

Güney, yakın geçmişte Ergenekon operasyonu ile sarsılan ordu için kullanılan ‘kâğıttan kaplan’ deyimini medya için kullandı. Türkiye’de medyanın kâğıttan bir kaplan olduğunu öne süren Güney, “Hakkımda o kadar yalan-iftira-aşağılayıcı yazı yazanlar karşıma çıkma cesaretleri bulamamaktadır. Derin devlet içerisindeki patronlarının isteği üzerine Tuncay Güney ismini yıpratma emri Ergenekon operasyonunun ilk saatinden itibaren başlamıştır. İstekleri hiçbir şekilde konuşmamamdır. Konuşursam Türkiye’de perde açılacak. Kral çıplak kalacak,” dedi.

‘ULUSLARARASI TANIKLIK YASASI ÇIKMADAN KONUŞMAM’

“Uluslararası Tanıklık Yasası çıkmadan konuşmayacağım” diye Güney, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz haftalarda; bir takım gazetelerde Tuncay Güney kamu tanığı olarak dinlensin yönünde haberler çıktı. Avukat Vural Ergül, ‘Tuncay Güney, kamu tanığı olarak dinlensin’ diye dilekçe ile talepte bulunmuş. Bu talep Avukat Vural Ergül ile mahkeme arasındaki aşktır. Kamu tanığı kavramının ne olduğunu da bilmiyorum. Ben her zaman söylediğim şudur: Uluslararası tanıklık yasası uygulanmadığı sürece konuşmayacağım” dedi.

‘ERGENEKON HÂLÂ YAŞIYOR’

Ergenekon davasının bir şekilde sonuca bağlanacağını söyleyen Güney, “Ergenekon operasyonu bitmiştir. Eğer operasyon araştırma-inceleme-tahkikat tam anlamı ile devam etseydi dengeler sarsılacaktı. Cumhuriyet tarihinin kirli sayfalarını bir çırpıda kamuoyuna açıklamak riskli bir durum ve kaos ortamını yaratırdı. Ergenekon’da yolun başında ihanet edenler kendini sağlama alıyor. Son olarak yeni bir süreç başladı. Bu süreçte Ergenekon ve benzeri derin devlet çalışmaları devam etmektedir” dedi.

‘UYKUDA BEKLEYEN TERÖRİSTLER VAR’

Türkiye’de yeraltında birçok uyanmayı bekleyen örgütlerin olduğunu iddia eden Güney, “Bugün sağda solda Ergenekon ile ilişkili mafya ayağı düğmeye bastığında hareket edecek birçok örgüt bulunmaktadır. İslami kesimde de aynı şekilde... Türkiye’de uykuda bekleyen bir çok İslami ve sol marjinal terör grubu şuanda uyuyan ajanlar konumunda bekliyor. Ulus devlet hegemonyası ile sistem anarşist ve terörist yaratıyor. Tarikatsız, milliyetçisiz, Kemalistsiz, derin devlet olmaz” dedi.

Kaynak: son.tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum