Küçük’ün telefon kayıtları hokus-pokus oldu

 Küçük’ün telefon kayıtları hokus-pokus oldu
Ergenekon terör örgütünün kurucu ve yöneticilerinden Veli Küçük’ün teknik takibe alınan telefon kayıtlarının 14 günlük bölümünün esrarengiz bir şekilde kaybolduğu ortaya çıktı.

Olay, soruşturmayı savcılık ile koordineli şekilde yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından fark edilince, tutanakla kayıt altına alındı. 5 emniyet mensubu tarafından imza altına alınan tutanakta, Veli Küçük’ün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla teknik takipte olan 0533 643 .. .. nolu telefonunun geçmişe yönelik kayıt incelemesi yapıldığında, 25.10.2007 ile 09.11.2007 tarihleri arasındaki bölümünün ses kayıtlarının sistemde olmadığının tespit edildiği belirtildi. Tutanakta ses kayıtlarının olmadığı ifade edilirken, SMS kayıtlarının bulunduğuna dikkat çekildi. 

TK'DEN GELEN İLGİNÇ CEVAP

Konu Emniyet tarafından bir yazı ile Telekomünikasyon Kurumu’na iletilirken, ses alınamayan döneme ait seslerin gönderilmesi, gönderilemiyorsa sebebinin bildirilmesi istendi. Telekomünikasyon Kurumu’ndan yaklaşık bir ay sonra gelen cevap ilginçti. Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek imzasıyla gönderilen yazıda, “Sözkonusu tarih arasındaki dinlemeler veritabanımızda meydana gelen teknik bir sorun sebebiyle kaybolmuş olup, kurtarılması mümkün bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Telekomünikasyon Kurumu konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Vakit’in ulaştığı kurum 2. Başkanı Galip Zerey, açıklama yapmak istemedi ve topu Kurum Başkanı Dr. Tayfun Acarer’e attı. Acarer’in ise izinli olduğu, Pazartesi günü döneceği söylendi.

ÖRGÜTÜN LİDERİ

Ergenekon terör örgütü iddianamesinde Veli Küçük, iddianamenin 1 numaralı sanıkları arasında gözüküyor. "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük hakkında, TCK'nın 314. maddesinin birinci fıkrasına göre "silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten" dava açılmıştı. Küçük hakkında asıl büyük ceza, TCK'nın "Hükümete Karşı Suç" başlıklı 312. maddesinden isteniyor.
 
Hakan GÜNEŞ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.