Bu Baharatlar Çok Faydalı

Bu Baharatlar Çok Faydalı
Mutfağınızda daha çok baharat ve otlardan faydalanmalısınız.

Baharat ve otların yemeklerimize kattıkları lezzetin yanı sıra tahmin ettiğimizden de fazla faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Bunlar sayesinde tuzu azaltırken bol bol antioksidan, aktif mineral ve sindiricileri de yemeklerimize katmış oluyoruz.

Zerdeçal

Hem gözalici rengi hem de lezzetiyle yüzlerce yıldır Hindistan, Afrika ve asya mutfaklarında yogun olarak kullanılan bir baharat. Bir çok baharatın karışmasından elde edilen körinin de ana malzemesi olan zerdeçalin en onemli özelliklerinden biri iltihap önleyiciliği. Ülserli kolit, kanser, romatizma, Alzheimer ve iltihablı bağırsak hastalıklarında da tavsiye edilen onemli bir baharat.

Zencefil

Doğu ve Uzakdoğu mutfaklarının demirbaşı olan zencefil aynı zamanda başlı başına bir ilaç olarak da kabul ediliyor. Vücudun temel besinleri emmesini hızlandıran zencefil sindirim sistemi için de birebir. Mide bulantısını geçirmeye yardımcı olan bu bitki iştahsızlığa da yardımcı oluyor. Mide kramplarından gaza, tıkanmış sinüzlerden boğaz ağrılarına kadar birçok faydası olan zencefili mutfağınızın baş köşesinden ayırmayın.

Tarçın

Tarçın da mis gibi kokusu, hafif yakıcı lezzeti ve saymakla bitmez faydası ile mutfağınız vazgeçilmezlerinden biri olmalı. Artirit ağrısını hafifletmesi, kan akışını düzenlemesinin yanı sıra kolestrolü düşürücü özelliği de bulunuyor. Adet ağrılarını hafifletebilen tarçın aynı zamanda kısırlık tedavisinde de kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.