Ergenekon Denktaş’a çalışmış

Ergenekon Denktaş’a çalışmış
Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde bulunan, bir gazeteci tarafından hazırlanan rapor, Ergenekon’un Rauf Denktaş muhaliflerini bile fişlediğini ortaya koydu.

Yeni Batı Trakya Dergisi’nin sahibi gazeteci Süleyman Sefer Cihan, 4 Ocak 2003 tarihinde Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda düzenlenen Gençlik Platformu Mitingi’nde, KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı protesto edenleri fotoğraflayarak Veli Küçük’e rapor halinde göndermiş. Cihan, fotoğraflardaki kişilerle ilgili olarak da bilgi notları düşmüş. Hazırladığı metne ‘Rapor’ ibaresini koyan gazeteci Sefer Cihan, protestocuları Cumhuriyetçi Türk Partisi Mehmet Ali Talat’a bağlı 70 – 75 kişilik grup olarak tanımlıyor. Gruptakilerin hepsinin öğrenci, 2 – 3 kişinin ise 45

– 50 yaşlarında olduğunu ifade eden Cihan, raporunda protesto ile ilgili şu ilginç ayrıntıları aktarıyor: “Bu 70 – 75 kişinin % 80’i durgun, % 20’si faal ve yönlendirici idi. Açılan pankartlar; ‘Denktaş İstifa’ ‘Özgürlüğümüzü İstiyoruz’ ‘Çözüm Barış Özgürlük’ ‘Barış Hemen Şimdi’ ‘Ateşkes Değil, Barış İstiyoruz’ ‘Denktaş Kıbrıs Ve Türkiye Önünü Aç’ şeklinde yazılmıştı. Taramızdan mitingin fotoğrafları çekilmiştir. Bir kızın okuduğu bildiri ile miting sona erdi. Konuşmayı yapan öğrenci bayan; Hivsiye Öztoprak ve öğrencilere sloganları söyleten Devrim Barcın’dır. Bu öğrenciler İstanbul Üniversitesi öğrencileridir.”

KEMAL GÜMÜŞ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.