Kurtlar Vadisi’ndeki Olay Gerçek Çıktı

Kurtlar Vadisi’ndeki Olay Gerçek Çıktı
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Türkiye’de yaşayan Özbekistan muhaliflerinin Özbekistan’a teslim edilmesi olayının gerçekte yaşandığı ortaya çıktı.

Özbekistan Halk Hareketi (ÖHH) Başkanvekili Dr. Namaz Nurmumin, geçtiğimiz hafta
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Türkiye’de yaşayan Özbekistan muhaliflerinin Özbekistan’a teslim edilmesi olayının gerçekte yaşandığını söyledi.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 185. bölümünde konsey başkanı Sencer, Özbekistanlı bir yetkili ile yaptığı görüşmede, bazı istekler karşısında Türkiye’de bulunan Özbek muhalifleri teslim etti.

.jpeg

Özbekistan Halk Hareketi Başkanvekili Dr. Namaz Nurmumin, Türkiye’de yaşayan Özbek muhaliflerin Özbekistan’a geçmişte teslim edildiğinin doğru olduğunu belirtti. Dr. Nurmumin; “1999 yılında Taşkent olaylarından sonra Türkiye hükümeti, iki Özbek muhalifi İslam Kerimov rejimine iade etmiştir. Muhaliflerden Zeyneddin Askarov 13 sene hapiste kaldıktan sonra rejim tarafından öldürüldü. Diğer muhalif olan Rustam Mamatkulov ise 20 sene hapis cezası aldı ama şu anda bu kişi hakkında hiçbir bilgi veya haber yoktur. Yaşayıp, yaşamadığını bilmiyoruz” dedi.

ÖZBEKİSTAN HALK HAREKETİ

ÖHH, İslam Kerimov diktatörlüğüne muhalif siyasi hareket. Özbeklerin tanınmış siyaset ve fikir adamı şair Muhammed Salih’in liderliğini yaptığı ÖHH, 2011 senesinde muhaliflerin birleşmesi olarak ortaya çıkmış ve günümüzde Özbekistan’ın geleceğini şekillendirebilecek siyasi bir oluşum haline geldi.

Habervaktim.com ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum