82 Model ‘Cuntacı Kafa’ İşbaşında

82 Model ‘Cuntacı Kafa’ İşbaşında
İzmir’de Vali ile Kaymakam “başörtülü kamu görevlisi” avı başlatmış… Bu icraatlarını da övünürcesine “garnizona” bildirmişler… Henüz yeni olan bu skandalın belgelerine Akit ulaştı…

Akit’ten Osman Yiğit’in özel haberine göre, İzmir Valiliği ve Menderes İlçe Kaymakamlığı bünyesinde, bugün aktörleri birer birer hakim karşısına çıkarılan 28 Şubat dönemini akıllara getiren antidemokratik adımlar atıldığı ortaya çıktı. İzmir’de Vali ile Kaymakam “başörtülü kamu görevlisi” avı başlatmış… Bu icraatlarını da övünürcesine “garnizona” bildirmişler… Henüz yeni olan bu skandalın belgelerine Akit ulaştı…

Memur Sen’in başlattığı, kamu çalışanlarının kılık kıyafet serbestisine yönelik ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’nın beklenenin üzerinde bir katılım ve başarı ile sonuçlanmasının ardından ‘sivil itaatsizlik’ aşamasına geçilmiş; bu kapsamda çalışanlar işyerlerine genel ahlak ve toplumun genelinde kabul görmüş belli toplumsal kurallar dahilinde serbest kıyafetlerle gitmeye başlamışlardı.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIK BAŞI ÇEKİYOR
Bu gelişme üzerine, hukuk dışı kılık-kıyafet yönetmeliğinin ardına sığınan birtakım ‘hazımsız’ çevreler aynı ara dönemlerde yaptıkları gibi yine harekete geçmekte gecikmediler. Çalışanlar üzerinde kılık kıyafet baskısını sürdürmek isteyen çevreler arasında İzmir Valiliği ve Menderes Kaymakamlığı gibi devletin iki resmi kurumunun başı çekiyor olması ayrıca manidar bulunuyor.

28 ŞUBAT’I HATIRLATIR MEMUR AVI
Türkiye’nin demokratikleşme ve insan haklarına saygı çerçevesinde geldiği nokta ve 12 Eylül referandumunda da tezahür eden vatandaşın genel beklentileri ortada iken,  insanların hak, hukuk ve özgürlüklerinin önüne, antidemokratik kılık kıyafet yönetmeliği ile çıkan İzmir Valiliği ve Menderes Kaymakamlığı, alt birimlerine birer yazı göndererek, toplumun hemen bütün kesimlerince antidemokratik olarak değerlendirilen yönetmeliğe uymayanlar hakkında rapor ve gerekli cezai müeyyidelerin uygulanmasını istediler.

tarama1.jpg

İZMİR VALİSİ ASKERE DE BİLGİ VERDİ
İzmir Valiliği’nin bağlı birimlerine gönderdiği ‘Kılık Kıyafet’ konulu genelgeden ayrıca Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı’na da bilgi vermesi dikkat çekti. Valilik, askerin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na, Üniversite Rektörlüklerine ve Mülkiye Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanlığı’na da bilgilendirmede bulundu.

MENDERES KAYMAKAMI BÇG’YE ÖZENİYOR
Öte yandan Menderes Kaymakamlığı’nın alt birimlerine gönderdiği yazı ise, 28 Şubat döneminde mütedeyyin insanlar üzerinde kurulan kontrol mekanizmalarını akla getirdi. Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu imzalı yazıda, kamu kurum ve kuruluşlarına, “Kurum personelinin yönetmelik hükümlerine aykırı davranışı olup olmadığının, herhangi bir yazışma beklenilmeksizin mutat olarak her ayın 25’ine kadar Kaymakamlığımıza bildirilmesini rica ederim” emri verildi.

VALİ BEY ‘HUKUKU’ DANIŞTAY’DAN ÖĞRENEBİLİR
En yüksek idari yargı organı olan Danıştay önüne gelen başörtüsü ve kılık kıyafet yasaklamalarıyla ilgili davalarda, ‘hukuksuz’ olduğu gerekçesiyle ilgili yönetmeliklerin yürütmesini durdurma kararları verirken, birtakım kamu görevlilerinin böylesi hukuksuz yönetmelikleri uygulamak için neden bu kadar ısrarcı olduklarına bir anlam verilemiyor.

tarama2.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum