BBP: Terörün arkasında ABD ve İsrail var

BBP: Terörün arkasında ABD ve İsrail var
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, PKK terör örgütünün arkasında ABD, İsrail ve bazı AB ülkelerinin bulunduğunu söyledi.

BBP'li Yalçın Topçu, partisinin yeni kurulan belde teşkilatının olağan kongresine katılmak üzere Erzurum'a geldi. Genel Sekreter Yalçın Topçu ve partililer, daha sonra konvoyla Palandöken Belediyesi'nde bir düğün salonuna yapılan Palandöken Belediyesi İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede başkanlık seçimine belde teşkilatının kurucusu Hüseyin Karaca tek aday olarak girdi.

Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit düşen aile dostu Jandarma Çavuş Zekeriya Demirkaya'nın cenazesine katıldığı için kongreye katılamazken, telefon aracılığıyla partililere seslendi. 

Kongrede konuşan BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, bölücü terör örgütünün arkasındaki güce değindi. PKK terör örgütünün ABD, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından desteklendiğini söyleyen Topçu, iktidarın AB'ye girme adına terör bataklığını tespit edemediğini ileri sürdü. Topçu, "Son zamanlarda ABD gemileri Gürcistan'daki işgali bahane ederek, boğazlarımızdan geçti. Etrafımızı yangın yerine çeviren ABD'ye neyin jesti yapıldı merak ediyoruz. ABD'nin demokrasi getirmek bahanesiyle 1.5 milyon Iraklıyı nasıl öldürdüğünü hepiniz biliyorsunuz. Ancak ABD Türkiye'deki bölücü terör örgütü için kılını kıpırdatmıyor. Bugüne kadar iktidarların yaptığının aynısını yaptılar. Stratejik ortak olarak gördükleri ülkelerle dirsek temasını geliştirmekten öteye gidemedilir. Bunlar Büyük İsrail Projesi ile alakalıdır" dedi. 

Türkiye'nin özgürlük ve ekonomik refah gibi sorunları bulunduğunu anlatan Topçu, BBP'nin tam bağımsız bir Türkiye istediğini vurguladı. 

Yerel seçimlere de işaret eden Topçu, milletin karşısına yeni stratejiler ile çıkacaklarını açıkladı. Topçu, "Önümüzde yerel seçimler var, bu süreç iyi değerlendirilmelidir. BBP önümüzdeki süreçte milletin karşısına yeni bir proje ile çıkacak. Bu projenin adı; Türkiye'nin ihtiyacı olan özgürlük, güvenlik ve refahtır. Türkiye'nin üç sorunu çözüldüğünde Allah'ın izniyle ülkemiz yöresinde lider, dünyada muteber seviyeye gelecektir. Yer altı, yer üstü kaynaklarımız ve insan potansiyelimiz buna yeterlidir. Tek eksiğimiz kararlı, milli ve yerli idarecidir. Bunları milletin evine kadar giderek anlatacağız. Yeni dönemde partimizin amacını, propagandasını yapan medya firmalarıyla çalışmalar yapacağız" diye konuştu. 

Bu arada, Topçu'yu havalimanında karşılamaya giden konvoydaki araçlardan birinin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole girdi. Kazada, ölü ve yaralı olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Konvoydaki vatandaşlar kaza yapan aracın yeniden yola çıkması için sürücüye yardım etti. (CİHAN) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.