80 Bin Kişi Osmanlıca Öğrendi

80 Bin Kişi Osmanlıca Öğrendi
Hayrat Vakfı Ankara Başkanı Said Yavuz, Türkiye genelinde 340 Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz Osmanlıca eğitim verdiklerini belirterek “Bir yılda yediden yetmişe 80 bin kişiden fazla kursiyerimize eğitim verdik. Kurslarımıza ilgi süper” dedi.

Türkiye’de toplam 340 Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz Osmanlıca eğitim verdiklerini dile getiren Hayrat Vakfı Ankara Başkanı Said Yavuz, “Bir yılda yediden yetmişe 80 bin kişiden fazla kursiyerimize eğitim verdik. Kurslarımıza ilgi süper” dedi.

340 MERKEZDE EĞİTİM VERİLİYOR

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzaladıkları üç yıllık protokol gereği Osmanlıca dersleri verdiklerini söyleyen Yavuz, “Bu bağlamda Türkiye toplam 340 Halk Eğitim Merkezi’nde faaliyet yürütüyoruz. 2800 eğitmenimizin bir yıl içinde üç kur olarak verdiği derslerde 80 bin’den fazla kişi Osmanlıca ile buluştu. İmzaladığımız protokol ilk yılı sonunda çok güzel geri dönüşler aldık. İki yıl daha kurslarımız ücretsiz olarak devam edecek. Ancak hem bizim hem Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hem de vatandaşlarımızın memnuniyetinden dolayı çok uzun yıllar kurslarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

‘DAHA ÖNCE NERDEYDİNİZ’ DİYORLAR

“Birçok kişinin Osmanlıca alma nedeni farklı. Kimisi maneviyata olan ilgisi, kimisi eskiden kalan belgelere olan ilgisi, kimisi okul için kurslara katılıyor” diyen Yavuz, “Kursiyerlerimiz arasında ortaokul öğrencisinden 70 yaşındaki vatandaşımıza kadar insan var. Dede, teyze, ninelerimiz bile katılıyor. Ancak ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri geliyor. Modern tabirle ilgi süper. Ayrıca yaptığımız memnuniyet anketlerinde binlerce kişi arasından bir kişi bile ‘memnun olmadım’ demedi. Hatta ‘daha önce nerdeydiniz? Neden yıllar önce bu işe koyulmadınız’ diyenler oldu” ifadelerini kullandı.

“OSMANLICA DERSİ”

Osmanlıca’nın, Talim Terbiye Kurulu tarafından Sosyal Bilgiler Liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak önümüzdeki yıl verilmek üzere müfredata konduğunu hatırlatan Yavuz, “Biz de Bakanlık yetkilileri ile görüşmelerimizde sürekli bu konuya değiniyorduk. Bu konu bizim için çok önemliydi. Alınan bu karardan çok memnun olduk” dedi.

“AKİT’TEN ALLAH RAZI OLSUN”

Osmanlıca konusunda yaptığı haberlerden dolayı Akit’e çok teşekkür eden Hayrat Vakfı Başkanı Said Yavuz, “Akit’ten Allah razı olsun. Ne kadar reklam yapsak da ulaşamadığımız noktalar var. Akit’in ilgisi ve haberleri bütün kamuoyunun kurslarımızdan haberdar olmasına vesile oluyor” şeklinde konuştu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum