Rteü’den "Sofrada Sıfır Artık" Konferansı

Rteü’den "Sofrada Sıfır Artık" Konferansı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “ Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele, Sofrada Sıfır Artık” konulu bir konferans düzenlendi.

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “ Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele, Sofrada Sıfır Artık” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta ilk sözü Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kerim İslam aldı. Dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek günümüzde insanları aşırı tüketime yönlendiren grupların olduğunu belirten İslam, çevre ve insanlar arasındaki dengenin de bu gruplar sayesinde bozulduğunu kaydetti. Yaşanan tüm çevre sorunlarının temel nedenini olarak aşırı tüketim hırsınını gösteren İslam “ÇEKÜD olarak tekrar dengelerin yerine oturtulması için kampanyalar, yarışmalar, basın toplantıları, paneller, sempozyumlar, seminerler ve fidan dikim, fidan yetiştirme çalışmaları yaparak ‘Bir Farkındalık’ bilinci ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural “ Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele” başlığı altındaki konuşmasını yaptı. Yaşamdan örnekler vererek dünyada binlerce kişinin açlıktan öldüğünü, milyonlarca kişinin ise açlık sıkıntısı yaşadığını belirten Kural, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Kural “ Yaşamınızda hiçbir şeyi israf etmeyin, israftan kaçının. Afrika’da insanlar açlıktan ölüyor, Türkiye’de ise 6 milyon ekmek çöpe dökülüyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Orhan Kural, konferansta öğrencileri ve öğretmenleri israf etmemek, tüketim toplumu olmamak, çevreye duyarlı olmak, hayvanları korumak ve sigara kullanmamak gibi konularda da uyardı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Orhan Kural ve Kerim İslam’a katkılarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından Üniversitenin şilti ve çeşitli hediyeler verildi.

Rteü’den

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.