Turistlerin Ramazan hassasiyeti

Turistlerin Ramazan hassasiyeti
Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Hollandalı yerleşik turistler Türk komşularının Ramazan ayını tebrik etti.

Side'de yaşayan yerleşik turistler Türk-Hollanda dostluğunun geliştirme ve kültürlerarası diyalog için iftar yemeği verecek. Bütün İslam aleminin Ramazan ayını en içten dilekleriyle tebrik ettiklerini belirten Gabriela Tamarre, Müslüman komşularına saygıdan bir ay süresince açıkta su bile içmeyeceklerini ifade etti. 5 yıldır Side'de yaşadıklarını anlatan Hollandalı fizyoterapist Tamarre, çok sevdiği komşusu için iftar yemeği hazırlayacağını belirtti. Tamarre, "Bütün dinlerin özünde sevgi ve barış var. Bütün ilahi dinlere saygılıyım. Müslüman komşuma geçen yıl özendim ve açlığa dayanabilecekmiyim diye bir gün oruçlu kaldım. Bu nedenle oruçlu bir kimsenin yanında bir bardak su bile içmiyorum." diye konuştu.

3 yıldır Side'de yaşadığını belirten harita mühendisi Tilda Peters, Müslümanlar'daki oruç tutmanın iyi komşuluk kültürünü geliştirdiğine inandığını ifade etti. Geçen yıl komşuları tarafından 5 defa iftara çağrıldığını belirten Peters, bu yıl Müslüman komşularına iftar yemeği vereceğini kaydetti. 


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.